Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Muiden, 16 februari 2009

Hooft op Hol - uniek theaterfestival op het Muiderslot

400 jaar P.C. Hooft op het Muiderslot
In het zomerseizoen 2009 organiseert het Muiderslot Hooft op Hol, een uniek festival met de theaterstukken van P.C. Hooft. Aanleiding voor de feestelijkheden is het feit dat Hooft 400 jaar geleden zijn intrek nam in het Muiderslot. Deze beroemdste bewoner van het Muiderslot nodigde al mensen uit om met voordracht en gezang de lange avonden op het kasteel verlichtten; de Muiderkring. Ook vandaag de dag biedt het Slot een breed podium voor theater en voordrachtskunst. De thema's in de werken van schrijver en dichter Hooft zijn nog steeds actueel. Geld, liefde en bedrog vormen de basis voor zeer eigentijds theater!

Feestelijke opening
Op 27 mei om 7.15 uur 'bij rijzende zonne' vindt bij de sluis in Muiden de feestelijke aftrap plaats van Hooft op Hol door de beschermheer van het festival, Ronald Plasterk, minister van OC&W. Dit doet de minister op dezelfde wijze als P.C. Hooft dit in 1609 deed bij dezelfde sluis waar Hooft werd beëdigd als Drost van Muiden en baljuw van het Gooi.

Programma
Op het theaterprogramma staan opvoeringen van de komedie Warenar door het theatergezelschap De Kale, het renaissancedrama Geeraerdt van Velsen -met een knipoog- door Stichting Kwast en een unieke Hooft-theatermarathon op 13 juni, o.a. met medewerking van het operagezelschap Stichting Ipemestra. In oktober, tijdens de herfstvakantie zijn er theatrale avondrondleidingen bij kaarslicht verzorgd door acteurs en gidsen van het Muiderslot.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.muiderslot.nl

Einde persbericht

Noot voor de redactie (