Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 18 mei 2009

Jeugdclub de Waterratten (8-14 jr)
Waterleven en waterdiertjes

Op woensdag 27 mei van 13.30 tot 15.30 uur gaat Jeugdclub de Waterratten weer op pad. Eerst gaan we met de boot het water op en met schepnetjes waterdiertjes vangen. Deze gaan we aan boord bekijken onder de microscoop en met zoekkaarten vergelijken: welke beestjes hebben we nu eigenlijk gevangen? Ook gaan we kleine proefjes doen. We onderzoeken het slootwater. Is dit zuur? En wat is er dan zuurder, slootwater of cola?

Jeugdclub de Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar die geïnteresseerd is in de natuur en van aanpakken houdt. Ben je slim of sterk of allebei? Kom dan ook! Het is heel leuk en er is professionele begeleiding aanwezig. Geef je snel op, er zijn veel liefhebbers en een beperkt aantal plekken voor deelnemers.

Je bent van harte welkom in het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Het kost ¤ 4,50 per keer. Wil je een heel seizoen meedoen (12x) dan betaal je ¤ 45,00. Wil je vader of moeder, opa of oma een keer mee, dan is dit beperkt mogelijk.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088-006 44 55. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.

Noot voor redacties