Prijsverlaging voor i20 die bekroond is met 5 sterren in de onafhankelijke Euro NCAP crashtest

27/05/2009 13:23

KOREAN MOTOR COMPANY NV

In het licht van de stijgende populariteit van het felbevochten B-Segment, heeft Hyundai Belux beslist om de prijs van de jongste telg gevoelig te verlagen. Zo is er met onmiddellijke ingang al een i20 vanaf 9.999 ¤ inclusief BTW. Belangrijke om weten; aan de uitrusting wordt niet geraakt, ook ESP en 6 airbags blijven dus standaard op alle versies. De i20 behaalvde vandaag ook de maximumscore van 5 sterren in de Euro NCAP crashtests.

Met de nieuwe i20 heeft Hyundai een sterk nieuw product in een segment dat sterk aan populariteit wint. Net omwille van die toenemende vraag en interesse, zet Hyundai Belux alles op alles om de potentiële koper het beste product tegen de beste prijs te kunnen aanbieden.

Precies daarom wordt de i20 gevoelig in prijs verlaagd, zonder echter te raken aan de uitrusting van de wagen. Afhankelijk van het uitrustingsniveau, loopt de prijsdaling op tot 1.600 ¤. Met een basisprijs van 9.999 ¤ inclusief BTW, is de i20 nu met afstand de goedkoopste, meest veilige wagen op de markt.

2 koetswerktypes, 5 motoren, 3 uitrustingsniveaus

Met niet minder dan 2 koetswerktypes, 5 verschillende motorenvarianten en 3 uitrustingsniveaus biedt de gloednieuwe i20 voor ieder wat wils. Vooral de nieuw ontwikkelde en ultra-zuinige 1.2i benzinemotor en 1.4 CRDi dieselmotor combineren vlotte prestaties met een bijzonder laag brandstofverbruik. Zo neemt de 1.4 CRDi genoegen met slechts 4,4 liter brandstof per 100 km.

De veiligste

Een ander opmerkelijk gegeven blijft het ongeëvenaarde veiligheidsniveau van de i20. Als enige in zijn klasse krijgt elke i20 standaard ondermeer ABS met EBD (remkrachtverdeler) , remhulp (BAS), maar liefst 6 airbags, traction control (TCS), gordelspanners met krachtbegrenzer, gordelverklikkers vooraan én achteraan, in de hoogte regelbare veiligheidsgordels, actieve hoofdsteunen, verstevigingsbalken in alle deuren, isofix bevestigingspunten voor een kinderstoel, en last but not least ESP. De i20 is dan ook de enige in zijn klasse die het elektronische stabiliteitsprogramma op alle versies standaard aanbiedt. Omwille van nieuwe, strengere richtlijnen is hij meteen ook de enige in zijn klasse die de felbegeerde 5-sterren score behaalde in de onafhankelijke Euro NCAP crashtests.

Ook aan de andere uitrusting is ondanks de prijsdaling niet geraakt. Zo heeft elke i20 al recht op onder meer een toerenteller, een centraal informatiescherm, radio-cd met USB/i-pod aansluiting, ruitenwissers met regelbare interval, een in de hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, een in ongelijke delen neerklapbare achterbank, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling en bumpers in koetswerkkleur. Ook het garantiepakket is bijzonder aantrekkelijk met 5 jaar waarborg met onbeperkte km, inclusief assistance, en 10 jaar anti-corossiewaarborg.

Bovenop deze belangrijke prijsdaling voorziet de invoerder ook nog eens 0% financieringsvoorwaarden tijdens de maand juni.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel