Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LG introduceert energie-efficiënte Flatron W2242PE-monitor boordevol ergonomische functionaliteit

Flatron W2242PE gebruikt tot vijftig procent minder energie dan andere monitoren

Amstelveen, 27 mei 2009 - LG Electronics introduceert zijn nieuwe 22-inch Flatron W2242PE-monitor. Deze monitor verbruikt tot vijftig procent minder energie dan andere monitoren van dezelfde omvang, zonder concessies te doen aan de functionaliteit. Waar traditionele monitoren ongeveer 40 watt aan stroom verbruiken, heeft de W2242PE voldoende aan 22 watt. In stand-by stand zijn de besparingen nog aanzienlijker: dan vraagt de nieuwe energiezuinige monitor slechts 0,3 watt. Dit model is bovendien voorzien van diverse ergonomische instellingsopties.

Op veel kantoren staan monitoren vijf dagen in de week minstens acht uur per dag aan. Dat brengt behoorlijke stroomkosten met zich mee. Met de nieuwe LG-monitor kunnen organisaties hier fors op besparen. De W2242PE verbruikt in een dergelijke kantooromgeving per jaar slechts 42 kWh. Dit komt overeen met negen euro per jaar. De stroomkosten voor een conventionele monitor liggen veel hoger: gemiddeld ongeveer 17,50 euro per monitor per jaar.

Ook op het vlak van techniek en functionaliteit laat de W2242PE de concurrentie ver achter zich. Zo is de 22-inch monitor niet alleen kantelbaar ('tilt'), maar ook in hoogte verstelbaar ('height') en 90 graden te roteren ('pivot'). Hierdoor kunnen gebruikers de monitor van landscape naar portrait draaien. Deze instellingopties zorgen voor een optimale ergonomie. Bovendien heeft de 22-inch monitor een beeldresolutie van 1680 x 1050 pixels, Digital Fine Contrast-ratio van 10.000:1, LG Flatron f-engine, responstijd van 5 ms en de 4:3-ratio in Wide-functie. Hiermee kunnen gebruikers met één druk op de knop schakelen tussen een 16:10-breedbeeldformaat naar de standaard 4:3-weergave - ideaal voor het bekijken van origineel 4:3-materiaal, zoals foto's zonder beeldvervorming.

De Flatron W2242PE-monitor is vanaf juni 2009 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 209 euro incl. btw. Voor meer informatie: www.lge.nl

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 productielocaties en 82 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 84.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2008 bedroeg ruim 44,7 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.com.