Ingezonden persbericht

Goodman voltooit bouw van 20.000 m2 magazijn in logistieke hub Venlo

Venlo, 27 mei 2009 -- Goodman, wereldwijde geïntegreerde vastgoedgroep voor zakelijk en logistiek vastgoed, maakt vandaag de voltooiing bekend van een nieuw 20.000 m2 groot magazijn bij zijn logistiek centrum Venlo-Noord. De totaal voltooide magazijnruimte van Goodman op Venlo Trade Port Noord bedraagt nu meer dan 100.000 m2.

Het nieuwe gebouw, dat uit twee units bestaat en 19.627 m2 flexibele opslagruimte en 476 m2 kantoorruimte omvat, bevindt zich naast het 82.000 m2 grote magazijn dat Goodman heeft ontwikkeld voor logistiek dienstverlener DSV Solutions.

Onderzoek van Goodman Nederland naar de West-Europese markt voor magazijnruimte toont aan dat organisaties in reactie op ontwikkelingen als langere transportafstanden, meer containertransport, kortere levertijden en de opkomst van e-commerce hun supply chain- en logistieke strategie aanpassen.

Ruud Weijmans, General Manager van Goodman Nederland legt uit: 'We zien dat de markt vraagt naar magazijnruimte die tot kostenefficiency kan leiden door te fungeren als een soort logistieke verkeerstoren of als een centrum in de toeleveringsketen voor value-added logistics, reverse logistics of postponed logistics. Dit zijn trends die ook vastgesteld die zijn in het onlangs gepubliceerde rapport van de Commisie Van Laarhoven.

De nieuwe flexibele magazijnruimte in Venlo is ontworpen om in te spelen op de eisen van deze nieuwe supply chain-strategie. Met behulp van de Warehouse Scan die we hebben ontwikkeld, kunnen we de kostenbesparingen berekenen die door de strategie kunnen worden gegenereerd.'

Het logistiek centrum van Goodman in Venlo-Noord is strategisch gesitueerd langs de as die de haven van Rotterdam verbindt met het Ruhrgebied in Duitsland. Het magazijn, gelegen op 1 km afstand van de A67 en de A73, is in één uur bereikbaar vanaf de haven van Rotterdam en binnen 24 tot 48 uur vanuit de rest van Europa. De locatie bevindt zich verder binnen 10 km van een binnenvaartterminal en een railterminal. Venlo maakt als lokatie onderdeel uit van het Europese distributienetwerk, waarbij verladers met korte doorlooptijden en een gunstige tariefstelling praktisch alle delen van de Euroepese markt kunnen bereiken.

'Dit is precies het soort hublocatie en flexibele oplossing waar organisaties naar op zoek zijn wanneer ze hun toeleveringsketen opnieuw inrichten,' aldus Weijmans. 'Het magazijn kan als een tijdelijke oplossing dienen maar ook als een eerste fase van een uitgebreide, langdurige exploitatie van max. 100.000 m2 op deze plek.'

Naast de 82.000 m2 logistiekfaciliteit voor DSV en het nieuwe 20.000 m2 grote magazijn kan het vastgoedobject in Venlo-Noord nog eens 80.000 m2 magazijnruimte huisvesten. Na voltooiing zal het 24 hectare grote centrum een van de grootste logistieke hubs van Europa vormen, die 185.000 m2 hoogwaardige magazijnruimte kan aanbieden.

Het nieuwe A-klasse magazijn kenmerkt zich door 10 m vrije hoogte, ultravlakke vloeren, 50kN/m2 vloerbelasting en een gecertificeerd ESFR daknet-sprinklersysteem. De laad-/los- en opslaggedeelten zijn optimaal geconfigureerd met één laaddok per 1.000 m2 opslagruimte. Om voldoende flexibiliteit voor laden en opslag te kunnen bieden, zijn de pilaren in de units optimaal verdeeld, zodat zowel met gangpaden van de standaardbreedte van 2,10 m kan worden gewerkt als met een configuratie met 1,4 m brede gangpaden.

Over Goodman Group (ASX: GMG)

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep met activiteiten in Australië, Nieuw Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Goodman Group omvat Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust en is de grootste industriële vastgoedgroep op de Australische Stock Exchange en wereldwijd een van de grootste beursgenoteerde specialisten op het gebied van fondsbeheer van industriële en business park vermogensbestanddelen.

Goodmans wereldwijde expertise in vastgoed, geïntegreerde 'bezitten-ontwikkelen-beheren' klantenservice en platform voor fondsbeheer zorgen voor creatieve vastgoedoplossingen, die tegemoet komen aan de individuele benodigdheden van zijn cliënten en lange termijn rendement oplevert voor investeerders.

In Europa heeft Goodman kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Roemenië.



Ingezonden persbericht