Ingezonden persbericht

logo-StudentenWerk.jpg

Persbericht

StudentenWerk passeert grens 500.000 inschrijvingen
Zomer in zicht: studenten willen werken!!

StudentenWerk - intermediair voor stages, bijbanen, vakantiebanen en startersfuncties - signaleert na tien jaar nog steeds een explosieve groei van studenten die op zoek zijn naar een bijbaan. Deze week passeerde het grootste studentenuitzendbureau van Nederland de magische grens van 500.000 inschrijvingen. Meer dan de helft van studerend Nederland. De huidige economische situatie biedt studenten grote kansen in het bedrijfsleven, omdat zij relatief goedkope arbeidskrachten zijn. Juist met de zomermaanden in aantocht zijn studenten welkome hulptroepen.

Meer dan de helft studerend Nederland ingeschreven bij StudentenWerk
Hugo de Koning, directeur StudentenWerk: "Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het inzetten van studenten. Studenten zijn slim, flexibel inzetbaar en renderen snel doordat zij hoog opgeleid zijn. De zomermaanden zijn een lastige periode voor veel werkgevers in verband met vakanties, en juist dan zijn studenten in groten getale beschikbaar. Wij zijn dan ook erg trots dat we de 500.000ste student in onze database hebben mogen inschrijven. Op deze manier kunnen we ruimschoots voldoen aan vraag vanuit het bedrijfsleven."

Succesformule scoort ook in buitenland
Na tien jaar telt StudentenWerk in Nederland zeventien vestigingen en onlangs opende de organisatie ook vestigingen in België en Duitsland onder de naam StudentJob. "StudentJob is een mooi bewijs van onze internationale ambities. Het is goed te zien dat onze formule in Duitsland en België tevens succesvol blijkt. Ook onze plannen voor een Engelse franchise zijn in een vergevorderd stadium. Daarna gaan we voor Spanje en Frankrijk", aldus de Koning.

Over StudentenWerk
De drie oprichters van StudentenWerk, Hugo de Koning (29), Bram Bosveld (27) en Rogier Thewessen (32) zijn in 1999 begonnen met het uitzenden van studenten. De beginperiode op de zolderkamer ligt inmiddels ver achter hen en het bedrijf is uitgegroeid tot Nederlands grootste uitzendbureau voor bijbanen, vakantiewerk, stages en afstudeeropdrachten. Inmiddels bestaat de database van StudentenWerk uit 500.000 studenten. StudentenWerk opereert vanuit zeventien vestigingen verspreid door het hele land. Onlangs opende het bedrijf onder de naam StudentJob vestigingen in Duitsland en België, en verdere uitbreidingsplannen naar het buitenland staan op het programma.

www.studentenwerk.nl