Ingezonden persbericht

Fusionplayers winnen eerste Creative Amsterdam Award

In een afgeladen Muziekgebouw aan het IJ reikte Staatsecretaris Frank Heemskerk de eerste Creative Amsterdam Award uit. Gamebedrijf Monobanda uit Utrecht was door de jury unaniem tot winnaar verkozen. De ongewone combinatie van virtuele applicaties die een toepassing in de gewone wereld vinden (fusionplay gedoopt door de makers) kenmerkt de games van Monobanda. Kamer van Koophandel-voorzitter en jurylid Oswald Schwirtz roemde deze combinatie als uniek en visionair.

Gezien de sterke inzendingen besloot de jury tevens een runner-up te benoemen. Hessel van Oorschot, oprichter van Tribe of Noise, viel deze eer ten deel.

De jury was buitengewoon te spreken over zijn online community en muziekbibliotheek voor musici en bedrijven waar onder creative commons licentie muziek beschikbaar wordt gesteld voor commercieel gebruik. De jury was echter van mening dat het businessmodel van Tribe of Noise al zo ver gevorderd was, dat het bedrijf meer gebaat was bij hulp bij het zoeken van een business-angel dan een begeleidingstraject.

Monobanda wint een begeleidingtraject ter waarde van ¤25.000,-. Binnen dit traject wordt het business-conccept marktklaar gemaakt met behulp van specialisten uit alle relevante zakelijke vakgebieden. Tevens zal het team van Monobanda inspiratiegesprekken voeren met top-ondernemers als Het Financieele Dagblad-eigenaar Willem Sijthoff.

De prijs is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO en CCAA.