Ingezonden persbericht


Nationale ICT Awards van start

Woerden, 31 maart 2009

ICT~Office organiseert samen met het ministerie van Economische Zaken en ICTRegie voor de negende keer de uitreiking van de Nationale ICT Awards. De awards worden uitgereikt tijdens een feestelijk diner voor genodigden op 27 mei 2009.

De Nationale ICT Awards zetten personen, organisaties of initiatieven in het zonnetje die bijdragen aan de stimulering van innovatieve ICT-toepassingen in bedrijfsleven, non-profit en overheid. De partners van de Nationale ICT Awards reiken ieder een eigen Award uit, die een aspect van innovatie met ICT belicht.

Vier awards

De Broos van Erp Prijs is een aanmoedigingsprijs van ¤ 50.000,-- voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van EZ. Voorafgaand aan de uitreiking van de Nationale ICT Awards wordt op 18 mei het Nationaal ICT Event gehouden in Media Plaza. Tijdens deze dag worden tal van innovatieve ICT-toepassingen gepresenteerd onder het thema 'Quick start your business' en het is ook de laatste openbare juryronde voor de Broos van Erp Prijs.

ICT~Office reikt de ICT~Office Innovatie Award uit. Deze award is voor de persoon of organisatie die een pluim of aanmoediging verdient gezien zijn of haar strategische en leidende rol in een innovatietraject.

De ICTRegie Award is bestemd voor de persoon of personen, die resultaten van Nederlands wetenschappelijk onderzoek heeft/hebben weten om te zetten in één of meer toepassingen die economisch of maatschappelijk profijtelijk zijn. De genomineerden voor deze award worden bekend gemaakt tijdens het ICTDelta event op 12 mei.

De ICT~Milieu Award tenslotte is een initiatief van ICT~Milieu (onderdeel van ICT~Office) en wordt uitgereikt aan het meest innovatieve, milieuvriendelijke, duurzame en aansprekende ICT-product of ICT-toepassing van 2008 op het gebied van recycling van gebruikte ICT-apparatuur, verantwoord materiaalgebruik of vermindering afvalstoffen, of vermindering van het energieverbruik. De genomineerden voor de ICT~Mileu Award 2009 worden op 11 mei bekendgemaakt.

Nadere informatie

Alle informatie over de awards, winnaars en genomineerden van dit jaar en eerdere jaren en links naar de partners staat op www.ictawards.nl. Hier staat ook informatie over de ICT Personality Award, die op een ander moment in het jaar wordt uitgereikt door ICT~Office.

Informatie over het Nationaal ICT Event en de Broos van Erp prijs is te vinden op www.mediaplaza.nl.

Informatie over het ICTDelta event staat op www.ictregie.nl.

Noot aan de redactie (