Gemeente Tilburg

Nummer
2008147BD
Datum
10 april 2009

Dames Sporckt 1 in finale Cruyff Courts
Kampioenen 6 vs 6

Landelijke finale straatvoetbaltoernooi 27 mei in Olympisch Stadion Amsterdam

Het damesteam 1 van basisschool Sporckt is doorgedrongen tot de finale van het straatvoetbaltoernooi Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. Tijdens de Eindhovense regiofinale op woensdag 8 april jl. eindigde het team op de eerste plaats. De dames spelen nu woensdag 27 mei de finale in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Het herenteam 5 van basisschool De Stappen werd in Eindhoven in de kwartfinale uitgeschakeld. Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. Johan Cruyff Foundation
Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 georganiseerd op Cruyff Courts door heel Nederland. Daarbij werkt de Foundation samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, gemeentelijke instanties, overheden en betaald voetbalorganisaties, waaronder Willem II. Naast prijzen voor de winnaars worden tijdens het toernooi ook Fair Play Awards uitgereikt. Dit om kinderen bewust te maken dat sporten om meer draait dan winnen alleen.
De Johan Cruyff Foundation initieert de aanleg van Cruyff Courts om veilige plekken in de buurt te creëren waar jeugd kan sporten en spelen. De Foundation draagt zo dagelijks bij aan het in beweging brengen van kinderen en jongeren. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.