FloraHolland


Zomerse planten én snijbloemen op FloraHolland Summer Sale

FLORAHOLLAND, 13 mei 2009 (persbericht) - De lente is nog in volle gang, maar bij FloraHolland komt de zomer al om de hoek kijken. Op woensdag 27 en donderdag 28 mei organiseert FloraHolland de FloraHolland Summer Sale in Aalsmeer. De Summer Sale is een handelsbeurs voor exporteurs, die met name in het teken staat van zomerse producten. Dit keer wordt niet alleen het actuele plantenaanbod gepresenteerd. Ook het beschikbare assortiment snijbloemen van FloraHolland Connect is vertegenwoordigd.

Planten én bloemen
Seizoensproducten die specifiek bedoeld zijn voor balkon en terras krijgen dit keer extra aandacht. Ruim 450 monsterpartijen tuinplanten worden tijdens de beurs gepresenteerd. Zo kan de bezoeker er terecht voor producten als Bougainvillea, Fuchsia, Hibiscus, Hydrangea en Clematis. Het aanbod van Persoonlijke Verkoop is te vinden op een apart monsterplein.
Bijzonder aan de FloraHolland Summer Sale 2009 is de aanwezigheid van een breed assortiment snijbloemen. Op ruim 300 m² vindt de bezoeker hier een diversiteit aan snijbloemen die tot en met oktober beschikbaar zijn.

Nieuwe kopersmodule e-Trade
FloraHolland e-Trade, de virtuele marktplaats voor snijbloemen, lanceert tijdens de beurs een nieuwe kopersmodule. Kopers kunnen de stand binnenlopen voor een demonstratie. Ook PlantConnect.nl, de online catalogus van het Nederlandse plantenassortiment, is vertegenwoordigd in deze stand. Daarnaast is het op woensdag 27 mei mogelijk om deel te nemen aan één van de workshops over digitaal zaken doen. Om 11.00 start de workshop `Digitaal zaken doen voor snijbloemen' op het cateringplein. Om 12.00 uur kunnen geïnteresseerden zich hier laten informeren over `Digitaal zaken doen voor planten'.

Drie inloopseminars
Op donderdag 28 mei worden drie inloopseminars georganiseerd op het cateringplein. Tijdens de presentatie `Vrouwen bepalen uw marge' laat FloraHolland zien hoe meer invloed kan worden uitgeoefend op het aankoopgedrag van de consument (12.00 uur). Kopers en kwekers die nieuwsgierig zijn wat hun handel doet in de drie belangrijkste afzetregio's voor snijbloemen (11.30 uur) en boomkwekerijproducten (12.30 uur), ontvangen hierover informatie tijdens één van de landenpresentaties.

Locatie en openingstijden
De FloraHolland Summer Sale wordt georganiseerd bij FloraHolland Connect op vestiging Aalsmeer. De borden `Handelsbeurs' op het terrein wijzen de bezoekers de weg. De beurs is open van 08.30 tot 16.00 uur (woensdag) en van 08.30 tot 14.00 uur (donderdag).