Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Red Hat en partners organiseren JBoss seminar
Bedrijfskritische processen met JBoss centrale thema

Amersfoort, 19 mei 2009 --- Red Hat, marktleider in opensourceoplossingen, maakt bekend dat woensdag 27 mei de eerste editie van het JBoss seminar in Nederland plaatsvindt. Red Hat organiseert het seminar met de titel 'Bedrijfskritische processen met JBoss' samen met vier Red Hat Advanced Business Partners: Ciber, Profict, Sogeti en Xebia. Tijdens het seminar komen implementatietrajecten uit de praktijk aan bod. NXP, NS Hispeed en de Nationale Postcode Loterij lichten hun ervaringen toe en vertellen van welke voordelen zij profiteren. Partners en klanten krijgen tevens inzicht in de laatste ontwikkelingen en praktische toepassingen op het gebied van JBoss Enterprise Middleware.

'Deze bijeenkomst is opgezet om te laten zien hoe klanten hun efficiëntie hebben verbeterd en kosten verminderd door het gebruik van JBoss Enterprise Middleware', zegt Mohamed Yassini, channelmanager Benelux bij Red Hat. 'Tevens is het seminar een ontmoetingsplaats voor bedrijven. Organisaties die overwegen over te stappen naar open source middleware kunnen we voorzien van informatie en zij hebben toegang tot ervaringen van huidige gebruikers.'

Jordan van Est, Service Line Manager Java bij CIBER, een JBoss Advanced Business Partner licht toe: 'Wij zijn vereerd samen met JBoss op te treden. We hebben de mogelijkheid aan de hand van praktijkvoorbeelden te laten zien welke voordelen JBoss Enterprise Middleware oplossingen bieden. Onze samenwerking met Red Hat geeft ons de mogelijkheid onze klanten te voorzien van de juiste informatie en de ondersteuning die ze nodig hebben om hun business effectief te managen.'

Programma
10.15 - 11.15 uur: Ciber en NXP Semiconduucters gaan in op: 'Seam@NXP; the new way of custom development'. NXP faseerde het collaboratieplatform Lotus Notes en de daarop gebouwde applicaties uit en verving het door een collectie van standaard opensourceproducten en maatwerkapplicaties.

11.30 - 12.30 uur: Sogeti vertelt over dee ontwikkeling van een nieuwe OTAP-omgeving voor NS Hispeed. De OTAP-omgeving is onder andere gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux, JBoss applicatieserver en PostgreSQL database.

13.15 - 114.15: Xebia presenteert een plan van aanpak voor de migratie naar een JBoss Enterprise Application Platform.

13.15 - 14.15: De Nationale Postcodeloterij gaat in opp 'Managed services in de praktijk'.

Datum en locatie
Het seminar vindt woensdag 27 mei plaats en wordt gehouden in Aristo Utrecht, Brennerbaan 150 in Utrecht. Het programma start om 10.00 uur en wordt om 15.30 uur afgesloten met een borrel. Registreren voor dit event kan door het sturen van een e-mail inclusief contactgegevens naar: Mohamed Yassini, myassini@redhat.com.

Noot voor redactie,