PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Ledendiscussiebijeenkomst "Wonen in een groen en groeiend Amsterdam Zuidoost


Datum: Woensdag 27 Mei '09

Tijd: 20.00u

Locatie: Anansi, Daalwijkdreef 11

Info: Nick Bolte

In juni moet de fractie beslissen hoe de aanwijzing van nieuwe woningbouwlocaties past in onze visie op wonen en de woonomgeving in Zuidoost. Wij willen dit met elkaar delen.

Uitnodiging voor een ledendiscussiebijeenkomst op woensdag 27 mei 2009.

Vanaf 20.00 uur in het centrum Anansi, Daalwijkdreef 11. Onderwerp:

De PvdA visie op kwaliteit van wonen in groen en groeiend Zuidoost.

De PvdA draagt de politieke verantwoordelijk voor de vernieuwing van Zuidoost. Daar zijn we trots op. De resultaten zijn voor iederéén zichtbaar, ook in de hogere cijfers die de bewoners voor het wonen in Zuidoost geven.
Voor onze kinderen die in Zuidoost een eigen woning zoeken, en voor mensen die uit de file willen en Zuidoost ontdekt hebben, moeten er straks ook voldoende woningen zijn. Dit draagt ook bij sterkere voorzieningen als winkelcentra, en biedt kansen de recreatieve mogelijkheden van het Groen en het Blauw in Zuidoost te verbeteren. Het stadsdeelbestuur heeft plannen ontwikkeld voor deze toekomst; plannen die later door de gemeente en de provincie goedgekeurd moeten worden. Maar het begint met onze visie.
De fractie heeft intensief meegedacht en meegekeken, en heeft ook andere plekken laten onderzoeken, zoals op het bedrijventerrein aan de andere kant van `het spoor'. Ook heeft de PvdA fractie scherpe eisen geformuleerd waaraan het bouwen op deze plekken moet voldoen. De inspraak van de bewoners en de besluitvorming is nu in volle gang. En als de uitkomst is dat er minder huizen gebouwd kunnen dan eerst gedacht, dan zal de PvdA Zuidoost dat verdedigen, ook bij de GroenLinks wethouder in het College van B&W van Amsterdam.

De leden van de afdeling worden voor de besluitvorming plaats vindt gevraagd kritisch in gesprek te gaan met onze fractie en met onze bestuurders: maken wij in de PvdA visie de juiste keuzes? Tegelijk durft de PvdA Zuidoost ook keuzes te maken: verlaging van de dreven; het aanpakken van verwaarlozing van het groen, de noodzaak van meer waterberging; de kwaliteitsverbetering van het Bijlmerpark; inrichting van de Gaasperplas als recreatieve voorziening; het verbinden van de wijk door het `inpakken' van de Gaasperdammerweg; enz. Als PvdA gaan wij vanuit een heldere politieke visie in gesprek met de bewoners. Niet vanuit de opvatting van `niks veranderen in mijn achtertuin', maar in dialoog met iederéén over het gemeenschappelijk belang van de huidige en toekomstige bewoners en hun kinderen.

Op 27 mei krijgen de leden uitgebreid de gelegenheid zich te laten informeren en hun mening te geven over de visie van de PvdA op de toekomst van Zuidoost. Komt allen en laat U horen. De fractie zal haar voordeel met uw inbreng doen, en uiteindelijk de politieke keuzes moeten maken. Op de wijze waarop de bewoners dit van de PvdA kennen: duidelijk toekomstgericht.

Nick Bolte,
voorzitter afdeling PvdA Zuidoost.