Gemeente Delft


Hof van Delftlaan eerste Delftse klimaatneutrale straat

Wethouder Lian Merkx geeft woensdag 27 mei het startsein voor uitvoering van het bewonersinitiatief Klimaatstraat Hof van Delftlaan.

Bewoners van deze straat slaan de handen ineen om te komen tot een meer klimaatneutrale straat. Dit doen ze door energie te besparen en uit te gaan van duurzame energie in hun woningen. De gemeente steunt ze daarin.

27 mei is er een bewonersinformatieavond in het Bacinol-gebouw. Hier maken bewoners kennis met het installateursnetwerk E.nu (Energiebesparing nu) dat in de Delftse regio van start gaat. Dit is een landelijke keten van regionaal samenwerkende bedrijven die zich volledig richt op advies over energiebesparing en het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Steun gemeente
"De gemeente Delft moedigt initiatieven die bijdragen aan een duurzame stad van harte aan," aldus wethouder Merkx. "We zien de aanpak in de Hof van Delftlaan als een voorbeeld, dat we ook graag in andere straten willen promoten. Daarom ondersteunen we de bewoners door middel van professionele begeleiding."

Daarnaast richt de gemeente zich ook op ondernemers in de Hof van Delftlaan. De gemeente biedt hen tegen gereduceerd tarief een energiebesparingsscan aan. Hiermee krijgt een ondernemer snel inzicht in de energiesituatie van zijn bedrijf.

Straatenergieonderzoek
Een straatenergieonderzoek in de Hof van Defltlaan levert op welke energiebesparende maatregelen bewoners kunnen uitvoeren. Zo wordt onder andere de suggestie gedaan om de begane grondvloer te isoleren. Bewoners kunnen zich tijdens de avond aanmelden om met E.nu in zee te gaan.

Noot voor de redactie (