Gemeente Lansingerland

Woonvisie Lansingerland ter inzage

Het college van Burgemeester en wethouders van Lansingerland maakt bekend dat de Woonvisie 2009-2013 van de gemeente Lansingerland ter inzage ligt.

De woonvisie heeft als motto: `Samen bouwen aan een groen en duurzaam Lansingerland'.

De woonvisie is een gemeentelijk beleidsplan waarin wordt aangegeven wat de huidige knelpunten zijn op de woningmarkt, welke doelen de gemeente wil bereiken en welke concrete maatregelen nodig zijn om de doelen te realiseren. De woonvisie heeft betrekking op de periode 2009
- 2013. Het is de bedoeling om het plan iedere vijf jaar te actualiseren of zoveel eerder als nodig vanwege veranderingen op de woningmarkt. Omdat de uitvoering van het gemeentelijke woonbeleid een zaak is waarbij meer partijen zijn betrokken, is een aantal externe partijen betrokken geweest bij het opstellen van de woonvisie.

In de woonvisie wordt eerst de woningmarkt beschreven. Deze huidige situatie leidt tot de woonmissie van de gemeente, die als volgt luidt: `De gemeente Lansingerland wil samen met haar partners bouwen aan een groene en duurzame leefomgeving, waar alle inwoners veilig en prettig kunnen wonen, werken en recreëren, met een gevarieerd woningaanbod, passend bij de sociale en demografische opbouw van de samenleving, rekening houdend met historische en culturele waarden'.

Deze woonmissie wordt uitgewerkt in drie beleidsdoelen: o Vergroten van keuzevrijheid en een gevarieerd woningaanbod o Bieden van gevarieerde en veilige woonmilieus o Versterken van een duurzame woon-en leefomgeving. Deze beleidsvoornemens worden concreet gemaakt in een groot aantal uitvoeringsmaatregelen.

Procedure
U kunt de woonvisie vanaf 28 mei t/m 8 juli 2009 inzien bij het ServicePunt (SPiL) van de gemeente Lansingerland in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Indienen zienswijze
U kunt gedurende de termijn van de ter inzage legging een zienswijze indienen bij het college van Burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van Burgemeester en wethouders, Postbus
1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.