Raad van State


Persagenda

woensdag 27 mei 2009

10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan 'Buitengebied 2006' van de gemeente Uden. Het plan geeft een actuele planologische regeling voor het grootste deel van het buitengebied van Uden. Een groot aantal inwoners komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vinden onder meer dat het bestemmingsplan te weinig mogelijkheden voor uitbreiding van hun bedrijven biedt. Verder vinden sommige inwoners dat het bestemmingsplan het mogelijk had moeten maken dat op bepaalde locaties in het buitengebied wél mag worden gewoond. Ook de staatssecretaris van Defensie komt in beroep. Hij vreest voor de gevolgen van het plan voor de militaire vliegbasis Volkel. Vanwege de grote hoeveelheid partijen is deze zaak ook op maandag 25 mei en dinsdag 26 mei op zitting behandeld. (zaaknummer 200708124/1)

10.00 uur

Zitting over de aanwijzing door de minister van OCW van de historische buitenplaats Bouvigne als beschermd monument. De buitenplaats is aangewezen op grond van de Monumentenwet. De buitenplaats bestaat onder meer uit een kasteel, een historische tuin, een toegangsbrug en een poortgebouw. Het waterschap Brabantse Delta is eigenaar van de grond bij de buitenplaats en wil daarop een kantoorgebouw bouwen. Het waterschap is niet blij met de aanwijzing van zijn pand als beschermd monument. Hij vreest dat hij hierdoor in de bouwmogelijkheden wordt beperkt. (zaaknummer 200801344/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.