Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden


* Gemeentehuis en loket Werk en Inkomen
Het gemeentehuis en het loket Werk en Inkomen in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal zijn op maandag 1 juni gesloten.

* Gemeentelijke afvalverwerking
De gemeentelijke afvalverwerking is gesloten op 1 juni.
* Huisvuilroute
De huisvuilroute van 1 juni is verplaatst naar 30 mei.

Geen sirenetest op 1 juni

In verband met Pinksteren worden op 1 juni de sirenes niet getest. De volgende hoorbare test van de waarschuwings- en alarmeringssirenes is op maandag 6 juli om 12.00 uur.

Bekendmaking Bezoekersreglement archieven gemeente Stadskanaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in hun vergadering van 19 mei 2009 het Bezoekersreglement archieven gemeente Stadskanaal hebben vastgesteld. Deze regeling treedt op 4 juni 2009 in werking.

Inzien

Een exemplaar van deze regeling ligt voor iedereen ter inzage in de hal van het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt het Bezoekersreglement archieven gemeente Stadskanaal ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Bromfietscertificaat omruilen voor 1 oktober

Bent u nog in het bezit van een bromfietscertificaat, dan heeft u tot
1 oktober 2009 de tijd om uw bromfietscertificaat om te wisselen voor een rijbewijs met de categorie AM. Na 1 oktober 2009 is omruilen niet meer mogelijk. Als u het bromfietscertificaat niet voor die datum omruilt, moet u opnieuw een theorie-examen afleggen om een bromfietsrijbewijs te krijgen.

Wat moet u meenemen?


* een pasfoto die voldoet aan de voorwaarden voor een reisdocument
* het bromfietscertificaat

* een geldig legitimatiebewijs

Het rijbewijs kost EUR 33,00.

Hebt u een rijbewijs dat voor vernieuwing in aanmerking komt, dan geldt bovenstaande niet.

Extra informatiebijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer, Mussel'

De informatiebijeenkomsten over het voorontwerp bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer, Mussel' zijn alleen via een persbericht bekend gemaakt, zonder exacte vermelding van het tijdstip. Het kan zijn dat belangstellenden door de beperkte bekendmaking en onduidelijkheid over het tijdstip de informatiebijeenkomst hebben gemist.

Om die reden wordt een extra informatiebijeenkomst gehouden voor de inwoners van Onstwedde, Alteveer en Mussel, op donderdag 4 juni van 16.00 tot 19.00 uur in dienstencentrum De Bolster, Boslaan 46 in Onstwedde.

U bent van harte welkom om u te laten voorlichten over de inhoud van het bestemmingsplan.

Verkiezing van de leden van het Europees Parlement

Op donderdag 4 juni 2009 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Hierbij verloopt mogelijk een aantal zaken iets anders dan dat u gewend bent. In de gemeente Stadskanaal staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. Het stemmen zal niet meer gebeuren met stemmachines. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Stemmen met een stempas én identiteitsbewijs

Om overal in de gemeente Stadskanaal te kunnen stemmen heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk op dinsdag 2 juni 2009, een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling burgerzaken. Mocht u alsnog uw `oude' stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen. Dat kan alleen met de nieuwe stempas. Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau.

LET OP: In verband met enige verschuivingen is het mogelijk dat u opgeroepen bent voor een ander stembureau dan u gewend was.

Stemmen bij volmacht / iemand anders gaat voor u stemmen

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in de gemeente Stadskanaal woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf.

Kiezerspas / u wilt gaan stemmen in een andere gemeente binnen Nederland

Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente binnen Nederland wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Deze kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te komen. Daar wordt dan uw stempas omgezet in een kiezerspas. Met deze kiezerspas kunt u dan gaan stemmen in een andere gemeente binnen heel Nederland. Het aanvragen van een kiezerspas kan uiterlijk op dinsdag 2 juni 2009.

Meer informatie

Op het gemeentehuis, afdeling burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing, T (0599) 631 614 of (0599) 631 621.

Collectieve ziektekostenverzekering Garant Noord

Iedereen in Nederland is verplicht een ziektekostenverzekering te hebben. De gemeente Stadskanaal en Menzis zorgverzekering vinden dat veel mensen met een laag inkomen onvoldoende verzekerd zijn. Daarom biedt de gemeente Stadskanaal samen met Menzis aan inwoners van de gemeente Stadskanaal een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Korting op premie

Bent u collectief verzekerd, dan ontvangt u van Menzis 4% korting op de premie van de basisverzekering en 9% op de premies van de aanvullende verzekeringen. Deze premies moet u zelf betalen.

Garant Noord pakket

Naast uw basisverzekering en aanvullende verzekeringen bent u met de collectieve ziektekostenverzekering verzekerd voor het Garant Noord pakket. De gemeente betaalt de extra premie hiervoor. Bent u collectief verzekerd, dan hebt u recht op een vergoeding voor extra kosten, maar u betaalt daarvoor geen extra premie. In de uitgebreide folder collectieve ziektekostenverzekering staan alle kosten waarvoor u extra verzekerd bent. Deze folder kunt u opvragen bij het Loket Wonen, Welzijn en Zorg.

U hebt onder andere recht op een vergoeding voor:
* brillen en contactlenzen

* steunzolen

* de eigen bijdrage voor thuishulp

* bevalling en kraamzorg

Voorwaarden

Om aan de collectieve ziektekostenverzekering deel te nemen:
* moet u verzekerd zijn bij Menzis en naast de basisverzekering minimaal een AV en een TV verzekering hebben;
* is uw netto-inkomen maximaal 115% van de bijstandsnorm.

115% netto bijstandsnorm, exclusief vakantiegeld (per maand, normen januari 2009)

Jonger dan 65 jaar 65 jaar of ouder
gehuwd of samenwonend EUR 1.402,62 gehuwd of samenwonend EUR
1.479,19
alleenstaande ouder EUR 1.257,32 alleenstaande ouder EUR
1.355,11
alleenstaande EUR 981,82 alleenstaande EUR 1.076,57

Aanvragen

De collectieve ziektekostenverzekering moet u aanvragen bij de gemeente Stadskanaal. Bent u nog niet bij Menzis verzekerd, dan kunt u alleen overstappen per 1 januari.

Meer weten?

Voor meer informatie en een aanmeldformulier neem dan contact op met het loket Wonen, Welzijn en Zorg in het gemeentehuis. Op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u langskomen maar ook bellen, T (0599) 631 414, E loketwwz@stadskanaal.nl.

* 27 mei 2009