De iXXiO, het eerste vrijstaande Passiefhuis voor starter in de markt

27/05/2009 08:45

SchwörerHaus Lage Landen bv

SchwörerHaus Lage Landen bv uit Rijssen introduceert de IXXIO, het eerste vrijstaande ActiefPassief Huis voor de starter op de Nederlandse woningmarkt.

De iXXiO, het ActiefPassief Huis, richt zich op de markt voor energiebewuste en startende kopers.

De iXXiO is uitgerust met een zeer breed pakket aan passieve en energiezuinige maatregelen. De buitenwanden zijn extreem goed geïsoleerd en zijn standaard 450 mm dik, het dakpakket heeft zelfs een dikte van 700 mm. De gehele buitenschil is voorzien van een wind-en luchtdichte laag in de vorm van de zogenaamde Synergietechniek. Hiermee wordt een maximale luchtdichtheid bereikt om zo het warmteverlies minimaal te houden. Alle ramen zijn standaard uitgevoerd met 4-voudige beglazing, dus goed geïsoleerd tegen koude, warmte en geluid. De woning is voorzien van de SchwörerHaus WarmteTerugWin-techniek, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een aardwarmtepomp om te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Tenslotte is deze woning nog uitgerust met een zonne-energiesysteem voor het verwarmen van het tapwater.

Door al deze passieve maatregelen wordt een extreem gunstige Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) bereikt van 0,36. Het huidige bouwbesluit gaat nog uit van een EPC van 0,8.

Met deze EPC-waarde loopt de iXXiO ver vooruit op de eisen van 2020. De extra investering in deze passieve maatregelen verdienen zich bovendien snel terug door zeer lage stookkosten!

Uniek aan de iXXiO is het feit dat het een ruime en bovendien vrijstaande woning is, uitgevoerd in het PassiefHuis-concept, echter met een bouwprijs van slechts 169.995,- euro inclusief BTW. Hiermee is de iXXiO het langverwachte antwoord op de nu in Nederland veel gekozen marginale oplossingen, voor starters, zoals kleine rijtjeshuizen, bizar geschakelde woninkjes etc.

Gevraagd naar het idee achter de iXXiO zegt de architect, ir. Robert A. Albers van iDX Architecten, hierover: "Het bouwen van te summiere huizen op postzegeltjes heeft geen enkele toekomstwaarde. Ze zijn noch duurzaam, noch functioneel en voorzien nauwelijks in de behoefte van bewoners, hooguit is de aanvangsprijs laag."

Albers vervolgt: "De iXXiO is een vrijstaande woning, ruim opgezet en waanzinnig energiezuinig, en dus gericht op de toekomst. Een woning waar je lang in wilt blijven wonen! En ja, de aanvangsinvestering is aanvankelijk hoger, maar of je kiest bewust en zet iets neer wat toekomstwaarde heeft, of je bouwt nu tegen een lage prijs iets wat je overmorgen alweer kunt slopen."

En waar kunnen we de iXXiO verwachten: "De iXXiO kan voor de particuliere markt ingezet worden, maar ook in series, waarbij Gemeenten of Woningbouwverenigingen rechtstreeks betrokken zijn. We zijn in Delfzijl reeds met een kleinschalig plan van 10 iXXiO's in voorbereiding."

Een Actieve koper zal kiezen voor de iXXiO omdat daarmee een energiezuinige en vrijstaande woning binnen handbereik komt. De basiswoning is reeds voorzien van een badkamer en alle technische installaties, de koper kan zelf de woning verder compleet maken. De bewoner plaatst zelf de keuken, stoffeert de woning en kan op termijn een carport plaatsen.

De iXXiO, Het ActiefPassief Huis, is kiezen voor High-Tech passieve oplossingen in een vrijstaand huis, waarbij je zelf actief meewerkt om het huis verder af te bouwen.

Live and grow with iXXiO

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ixxio.nl