Gemeente Delft

Delfts Blauw

Delft maakt blauwe imago meer zichtbaar

De gemeente Delft maakt de komende jaren haar Delftsblauwe imago meer zichtbaar. In een brief aan de gemeenteraad somt het college een aantal activiteiten op die keramiek en Delftsblauw nadrukkelijker op de kaart moeten zetten.

Zo opteert Delft, als er financiële ruimte is, voor een internationale keramiektentoonstelling in 2010. Een jaar later hoopt men het afsluitende congres van de Urban Network for the Innovation in Ceramics (UNIC) naar Delft te halen.

Ook pleit het college ervoor de banden met de Chinese stad Jingdezhen in het kader van 400 jaar Delfts Blauw verder aan te halen. Men denkt onder andere aan het houden van tentoonstellingen, waarin de historische verwantschap tussen de twee keramieksteden tot uitdrukking wordt gebracht.

In de brief komt het college ook met een plan om een porseleinroute uit te zetten in Delft. Verder denkt men aan het plaatsen van diverse vormen van keramisch straatmeubilair en beeldende kunst in de openbare ruimte. Ook werkt het college plannen uit om te komen tot een Delfts Aardewerk Centrum.

Daarnaast vraagt het college aandacht voor de Business gift design competition die onlangs van start is gegaan. Delftse studenten ontwerpen momenteel relatiegeschenken in keramiek. De prijsuitreiking van deze wedstrijd vindt op 24 juni plaats.

Noot voor de redactie (