Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT 27 mei 2009

Rechter oordeelt in toiletreinigersgeschil Reckitt Benckiser - Unilever: Harpic Max beter tegen hardnekkige vlekken dan bleek Claim toegestaan

De rechter heeft bevestigd dat Reckitt Benckiser mag claimen dat het schoonmaakmiddel Harpic Max beter is tegen hardnekkige vlekken in de WC dan bleek. In een kort geding dat Unilever tegen de laatste commercial van Harpic Max had aangespannen, heeft de rechter Reckitt Benckiser op bijna alle punten in het gelijkgesteld. Zo mag Reckitt Benckiser volgens de rechter claimen dat bleek hardnekkige vlekken achterlaat, dat bleek niet helemaal schoonmaakt - wat je ook doet -, dat Harpic Max beter bedekt dan bleek, dat Harpic Max beter is tegen hardnekkige vlekken dan bleek en dat Harpic Max de WC perfect reinigt en hygiënisch schoonmaakt.

Rechterlijk vonnis stemt alle partijen tevreden; nieuwe commercial in de maak

Unilever had nog gesteld dat Harpic Max niet met bleek zou mogen worden vergeleken. De rechter heeft echter geoordeeld dat het gegeven dat de producten chemisch anders van aard zijn, geen gevolg heeft voor de vergelijking. Beide producten zijn volgens de rechter toiletreinigers, voorzien in dezelfde behoefte en zijn voor hetzelfde doel; het reinigen van het toilet. De commercial waartegen Unilever bezwaar maakte werd al niet meer uitgezonden, toch zette Unilever het kort geding door. De volgende commercial voor Harpic Max toont uiteraard wederom de superieure werking tegen hardnekkige vlekken van Harpic Max ten opzichte van bleek. Reckitt Benckiser is verheugd dat het rechterlijk vonnis bevestigt dat Harpic Max beter is tegen hardnekkige vlekken dan bleek en de WC perfect reinigt. Reckitt Benckiser is ook verheugd dat ook Unilever kennelijk tevreden is met deze uitspraak.

Noot voor redacties,