Ingezonden persbericht


LaCie lanceert nieuw hoezenassortiment voor harde schijven


* Flexibele, robuuste lichtgewicht hoezen


* Verschillende beschermingsniveaus voor diverse harde schijven


* Met extra vakken voor snoeren en accessoires


* Verkrijgbaar in meerdere kleuren en twee maten

Parijs, 27 mei 2009 - LaCie lanceert een compleet niieuw hoezenassortiment voor mobiele en desktop-harde schijven: de LaCie Cover, LaCie Coat en LaCie Cozy. Deze drie lijnen zijn ontworpen door topontwerper Sam Hecht. Met deze hoezen voegt LaCie een extra beschermingslaag toe aan de harddisk. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en bieden elk een ander beschermingsniveau.

De LaCie Cover is perfect voor het beschermen en vervoeren van lichtgewicht hard drives. De LaCie Cover vormt een zachte, dunne extra beschermlaag voor de harddisk en houdt deze krasvrij. Door het lichte ontwerp inclusief binnenvakje voor accessoires kan de gebruiker zijn/haar harde schijf en snoeren overal mee naartoe nemen.

De veelzijdige LaCie Coat biedt een stijlvol, gewatteerd bolletjespatroon. Dit chique ontwerp biedt optimale bescherming voor mobiele en desktop-hard drives. De gebruiker kan het innovatieve ontwerp van de LaCie Coat binnenstebuiten keren, waardoor de suède binnenkant zichtbaar wordt. Gebruikers krijgen dus twee hoezen voor de prijs van één. Daarbij kunnen ze naar hartenlust variëren: beide kanten bieden dezelfde mate van bescherming. Een verborgen vakje biedt de mogelijkheid alle snoeren en accessoires uit het zicht op te bergen.

Voor gebruikers die behoefte hebben aan een meer robuuste bescherming voor hun harde schijf, biedt de LaCie Cozy een ferme extra beschermingslaag. De LaCie Cozy is gemaakt van slijtvast kunststof (ethyleenvinylacetaat - EVAA), heeft een stoere buitenkant en is bestand tegen krassen en deuken. Ondanks de robuuste uitstraling beschikt de LaCie Cozy over een ruim en flexibel opbergvak aan de buitenkant, perfect voor randapparatuur en accessoires. Zijn zachte kant toont de LaCie Cozy aan de binnenkant. Door de schuimrubberen binnenvoering beschermt deze hoes optimaal tegen schokken en stoten. De LaCie Cozy heeft bovendien een extra vak aan de binnenkant, dat ruimte biedt voor kleine accessoires, zoals snoeren.

'Gebruikers nemen hun externe harde schijf steeds vaker mee voor extra opslagcapaciteit en om al hun bestanden en informatie bij de hand te hebben', zegt Claire Rivallan, productmanager bij LaCie. 'LaCie is gespecialiseerd in designerproducten en is zich bewust van de waarde van een harde schijf voor zijn of haar gebruiker. De LaCie Cover, LaCie Coat en LaCie Cozy bieden onze klanten een breed scala van oplossingen voor het beschermen van hun externe harde schijf en de waardevolle content die ze daarop hebben staan.'

De LaCie Cover, LaCie Coat en LaCie Cozy zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De 2.5' hoes is geschikt voor mobiele harde schijven als de LaCie Little Disk. De 3.5' hoezen zijn ideaal voor desktop-harde schijven als de LaCie hard disk, ontworpen door Neil Poulton, en zijn accessoires. Klanten kunnen kiezen tussen een groot aantal kleuren, waaronder zwart, grijs, rood, oranje (voor de LaCie Coat) en rood, zwart en grijs (voor de LaCie Cozy).

Beschikbaarheid
De LaCie Cover-, LaCie Coat- en LaCie Cozy-beschermhoezen zijn verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Reseller+ en LaCie Corner.

Prijzen (inclusief btw)

* De LaCie Cover is verkrijgbaar vanaf ¤ 7,90


* De LaCie Coat is verkrijgbaar vanaf ¤ 11,90


* De LaCie Cozy is verkrijgbaar vanaf ¤ 14,90

Meer informatie is te vinden op www.lacie.com.

####

Over Sam Hecht

Hecht studeerde Industrieel Ontwerp aan de Royal College of Art in Londen, waar hij nu werkzaam is als Senior Tutor. In 2002 richtte hij samen met zijn partner Kim Colin Industrial Facility op. Hecht heeft ontwerpen gemaakt voor onder meer Epson, Droog, Established & Sons en Panasonic. Hij is ook de huisontwerper van Muji Japan. Hecht en zijn bureau hebben meer dan veertig internationale prijzen gekregen, waaronder drie International Forum Gold Awards. Meer informatie over Sam Hecht en Industrial Facility vindt u op www.industrialfacility.co.uk.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #



Ingezonden persbericht