Politie Utrecht


Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 27-05-2009

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden omdat zij een gestolen auto in hun bezit hadden.

Rond 20.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige aan wie zojuist een auto te koop was aangeboden. De getuige kreeg de indruk dat de auto gestolen was en schakelde de politie in. Aan de hand van de opgegeven informatie zagen agenten de auto op de Julianalaan met hoge snelheid rijden. Vervolgens reed de bestuurder via de Pagelaan naar de Herautsingel. Hier zagen de agenten twee mannen met versnelde pas bij de auto weglopen.

De achtervolging werd ingezet. De twee verdachten, 19 en 20 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto bleek gestolen te zijn. De politie heeft een onderzoek naar de twee verdachten ingesteld.

Rijden met ontzegging

UTRECHT Op de Wijnesteinlaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij auto reed terwijl hij een ontzegging had.

Een 49-jarige man uit Houten kreeg omstreeks 14.30 uur op de Wijnesteinlaan tijdens een verkeerscontrole een stopteken. Aan de hand van zijn papieren bleek dat hij een rijontzegging had. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Wiet

UTRECHT Een man werd op dinsdag 26 mei aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Hij bleek wiet bij zich te hebben.

Rond 16.45 uur zagen agenten een 54-jarige man uit Maarssen lopen. Zij wisten dat hij werd gezocht en hielden hem aan. Daarbij gaf hij een tas aan een man die bij hem was. De agenten controleerden de tas en troffen daarin 17 sealzakjes wiet aan. Daarop werd ook de andere man, een 58-jarige man uit Utrecht aangehouden. De agenten namen de drugs in beslag en brachten de verdachten over naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek dat de 58-jarige Utrechter niets met de drugs te maken had. Hij werd heengezonden. De 54-jarige verdachte werd gehoord voor de vernieling van een ruit van de woning van zijn ex-vrouw in 2008. Hij bekende deze vernieling, tevens bekende hij de wiet te verkopen.

Ruzie in woning

UTRECHT Een man raakte op dinsdagochtend 26 mei gewond bij een ruzie in een woning.

Rond 06.30 uur bevond een 31-jarige man uit Utrecht zich in de woning van een vriend aan de Thomas a Kempisweg. Daar kreeg hij ruzie met twee andere aanwezige mannen, 20 en 26 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. Die ruzie liep uit op de mishandeling van de 31-jarige Utrechter door de twee anderen, waarbij onder andere een hockeystick werd gebruikt. Vervolgens werd hij het huis uitgezet. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd, arm en been op.

De politie ging ter plaatse en trof het slachtoffer voor de woning aan. Hij vertelde zijn verhaal en deed aangifte van mishandeling. In de woning hielden de agenten de twee verdachten aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.