Timmermans op werkbezoek naar Italië

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) brengt op woensdag 27 en donderdag 28 mei een werkbezoek aan Italië. Op woensdagmiddag bezoekt hij het European University Institute (EUI) in Florence waar hij met hoogleraren, onderzoekers en studenten van gedachten zal wisselen over de toekomst van Europa. Het thema voor deze ontmoeting is 'Europe in 2030' en spitst zich toe op de uitdagingen die Europa tegemoet gaat op het gebied van onder andere klimaat en energie. Het EUI is een postdoctoraal onderwijs- en onderzoeksinstituut met een focus op Europese thema's.

Op donderdag ontmoet Timmermans in Rome minister Frattini van Buitenlandse Zaken. In aanloop naar het Zweedse EU-voorzitterschap dat op 1 juli van start gaat, bespreken zij de prioriteiten van de Europese agenda, zoals de gevolgen van de economische crisis, het klimaatbeleid en migratie.

Tijdens zijn reis brengt Timmermans ook een bezoek aan de niet-gouvernementele organisatie Sant'Egidio die zich inzet voor onder andere de verbetering van de levensomstandigheden van Roma en Sinti.

Noot voor redacties (