Ingezonden persbericht


LaCie lanceert Core4 en Core7 USB-hubs met ingebouwd gemak

Parijs, 27 mei 2009 - LaCie introduceert twee nieuwe USB-hubs: de LaCie Core4 en de LaCie Core7, ontworpen door Sam Hecht. Net als de LaCie Little Disk hebben deze apparaten handige ingebouwde kabels die subtiel zijn weggewerkt. Hierdoor behouden de USB-hubs hun strakke, slanke design.

De LaCie Core4 heeft vier USB-poorten: drie externe USB-aansluitingen en een ingebouwde mini-USB-kabel. Het apparaat heeft de afmetingen van een luciferdoosje en is daarmee eenvoudig mee te nemen en handig om onderweg een extern apparaat mee aan te sluiten. Door eenvoudigweg in het midden van het apparaatje te drukken, kunnen gebruikers dit openschuiven en krijgen ze toegang tot twee USB-kabels. Een hiervan is een mini-USB-kabel voor het aansluiten en opladen van mobiele apparaten, zoals digitale camera's, externe harde schijven of mobiele telefoons. Zo hoeven gebruikers niet overal een extra kabel mee naartoe te nemen. De andere kabel is een standaard-USB-kabel voor het aansluiten van de LaCie Core4 op een pc of Mac.

Voor veelgebruikers van externe apparatuur, die vaak onderweg zijn, biedt de LaCie Core7 uitkomst. Deze USB-hub biedt zes USB-poorten en één ingebouwde, uitrolbare mini-USB-kabel voor het aansluiten en opladen van mobiele toestellen. De LaCie Core7 heeft één USB-poort aan de bovenkant speciaal voor USB flash-schijven of snelle en eenvoudige poorttoegang. De andere vijf poorten zijn op subtiele wijze aan de onderkant van het apparaat bevestigd en bieden ruimte te over om andere externe toestellen aan te sluiten. De LaCie Core7 biedt ook kabelgeulen die de kabels geordend houden; zo ziet het bureau van de gebruikers er netjes uit. Net als de LaCie Core4 heeft de LaCie Core7 een standaard-USB-kabel voor het aansluiten van de USB-hub op een pc of Mac. Voor de energielevering is de LaCie Core7 voorzien van een stroomkabel om de hub van extra stroom te voorzien wanneer meerdere bus-powered apparaten aangesloten zijn.

"Bij USB-hubs draait het om gemak en vormgeving. LaCie heeft in dit geval gebruikgemaakt van het designtalent van Sam Hecht en dit gecombineerd met nieuwe functionaliteit", zegt Alexis Kobassian, Product Manager bij LaCie. "De LaCie Core4 en de LaCie Core7 hebben allebei een mini-USB-kabel waarmee gebruikers hun favoriete mobiele apparaat kunnen opladen en toegang hebben tot de data die daarop staat. Een erg slimme oplossing, omdat sjouwen met extra kabels zo niet langer nodig is."

Het doordachte design van Sam Hecht maakt de LaCie Core4 en de LaCie Core7 gebruiksvriendelijk en bij uitstek geschikt voor mensen die vaak onderweg zijn. Daarbij zijn de apparaten ideaal om thuis op USB-apparatuur aan te sluiten.

Beschikbaarheid
De LaCie Core4 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: grijs, blauw en oranje. De LaCie Core7 is verkrijgbaar in grijs. De USB-hubs zijn te koop via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+ en de LaCie Corner voor een consumentenadviesprijs vanaf 9,90 euro inclusief btw voor de LaCie Core4, en 19,90 euro inclusief btw voor de LaCie Core7.