Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 27 mei 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 27 mei t/m zondag 7 juni 2009

Woensdag 27 mei
09.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de Landelijke bijeenkomst Participatiebudget. Locatie: Beatrix Theater te Utrecht.

10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een inleiding tijdens het symposium 'Het Huis van mevrouw de burgemeester', georganiseerd door SHE MOVES voor geïnteresseerden in het burgemeestersambt. SHE MOVES is een netwerk dat zich actief inzet om de professionele positie van vrouwen te versterken. Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 te Den Haag.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet ondernemers die zich onlangs in Amersfoort hebben gevestigd welkom tijdens 'Amersfoort Aangenaam voor ondernemers'. Wethouders Hekman, Kruyt en Luchtenveld zijn hierbij aanwezig. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Van Daalen opent de natuurspeelplek tijdens het schaapscheerdersfeest de Brinkhorst. Locatie: Natuurboerderij De Brinkhorst , Wageningseberg 43, Amersfoort (Vathorst).

Donderdag 28 mei
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de opening van het nieuwe Europese kantoor van Yokogawa Europe B.V. Andere sprekers zijn de president van Yokogawa Europe de heer Hauptmeijer, de ambassadeur van Japan de heer Shibuya, minister Van der Hoeven van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin de heer Robbertsen. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Locatie: Yokogawa Europe B.V., Euroweg 2 te Amersfoort.

11.45 uur
Wethouder van Daalen verzorgt de prijsuitreiking van de campagne zwerfafval georganiseerd door leerlingen van de Guido de Bres school in Amersfoort. Locatie: Gemeentehuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de bijeenkomst van de VNG over dienstverlening. Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans krijgt een rondleiding door de drie locaties van de basisschool de Wonderboom tijdens de afsluiting van het project Amersfoort 750. Locatie: De Waterkers te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Boeve verricht de opening bij de feestelijke lancering van De Netwerkonderneming, een nieuw netwerk waar ZZP'ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) elkaar ontmoeten. Locatie: Regentesselaan 21 te Amersfoort.

Vrijdag 29 mei
13.00 uur
Wethouder Eerdmans geeft het startschot voor de sportmiddag van ABC Zielhorst dat wordt gehouden in het kader van het nieuwe samenwerkingsverband ABC Zielhorst, dat bestaat uit de basisscholen De Kameleon, De Zonnewijzer en de Achtbaan en opvangorganisaties Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA), Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) en Stichting Welzijn Amersfoort (SWA). Locatie: Grasveld voor wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de stille theateract van de school Pallas Athene in het kader van het project "Stad in het Groen". Locatie: Lymphioveld, Abr. Kuiperlaan te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de stille theateract van de Centrale Opvang Voorziening in het kader van het project "Stad in het Groen". Locatie: Kaliumweg te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de stille theateract van de school Prof. Groenschool in het kader van het project "Stad in het Groen". Locatie: Plantsoen Noord bij de Flint te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Luchtenveld sluit op feestelijke wijze officieel de werkzaamheden aan de Asch van Wijckstraat af en heropent de straat, die vanaf dat moment een twee-richtingsverkeerssituatie kent tot aan het centraal station. Locatie: Asch van Wijckstraat te Amersfoort.

19.15 uur
Wethouder Kruyt woont het concert door de Nederlandse Bachvereniging bij i.v.m. de Viering van de Vrede van Utrecht. Locatie: Domkerk in Utrecht, Domplein 29 te Utrecht.

20.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het Global Village Summer Festival, een gratis openlucht muziekfestival met als thema 'Amersfoort 750 meets Afrika'. Locatie: Theatercafé De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Zondag 31 mei
13.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het AMF Eemruiters Pinksterconcours. Locatie: Evenemententerrein park Schothorst te Amersfoort.

Woensdag 3 juni
10.30 uur
Wethouder van Daalen neemt deel aan de netwerkdagen 'Erfgoed en Landschap ontmoeten elkaar'. Locatie: Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12 te Amerongen.

12.30 uur
Wethouder Hekman gaat met de wijkagente Selma Stans op werkbezoek in de wijk Schuilenburg. Locatie: Wijk Schuilenburg te Amersfoort.

12.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het wandelboek '360° Amersfoort'. Locatie: Reisboekenwinkel De Ontdekking, Stadsring 166/168 te Amersfoort.

14.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt de gasten toe van de mini-opera die door 'Ensemble Le Nuove Musiche' wordt uitgevoerd in het kader van 'Gala on Tour'. Zij neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de dichtbundel van de Dichtersclub Zon & Schild. Locatie: Symforagroep, locatie Zon & Schild, Utrechtseweg 266 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder van Daalen verzorgt de inleiding voor de workshop 'Alcoholvrije school'. Locatie: Gemeentehuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Hekman krijgt van een groep meiden een maquette met een voorstel voor het waterwingebied gepresenteerd. Locatie: Gemeentehuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.45 uur
Wethouder Luchtenveld tekent de samenwerkingsovereenkomst archeologie met de buurgemeenten Leusden, Bunschoten en Soest. Locatie: Stadhuis Bunschoten , Stadsspui 1 te Bunschoten.

19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper woont de uitvoering bij van 'Symfonie 4 Amersfoort'. Dit concert door 4 Amersfoortse orkesten is een cadeau van Scholen in de Kunst en het AJO (Amersfoorts Jeugd Orkest) aan de jarige stad. Er wordt een compositie gespeeld die voor deze gelegenheid is gecomponeerd door Thijs Borsten. Locatie: Joriskerk, De Hof te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Hekman en wethouder Kruyt zijn aanwezig bij de Slotavond van de verkiezingen van de grootste Amersfoorter aller tijden door AD Amersfoorste Courant, RTV Utrecht en Omroep Amersfoort. Locatie: Leerhotel het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

21.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de slotavond van de Verkiezing van de Grootste Amersfoorter Aller Tijden. Karel van de Graaf maakt de uitslag bekend. De verkiezing is georganiseerd door AD Amersfoortse Courant, RTV Utrecht en Omroep Amersfoort. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Vrijdag 5 juni
10.00 uur
Wethouder van Daalen verzorgt het openingswoord bij de bijeenkomst 'Leren van/voor ouderen in Amersfoort en elders in Europa'. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daem Fockemalaan 10 te Amersfoort.

19.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent De Parade, het reizende theater- en muziekfestival, als start van het verjaardagsfeest van de stad. Van 4 t/m 14 juni zijn er allerlei culturele activiteiten in de binnenstad en de wijken. Locatie: De Orangerie, in het plantsoen tussen het Stadhuis en de Koppelpoort te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heeft digitaal contact met New York: Brooklyn Borough President Marty Markoviz in het kader van ANYtime. Locatie: kerktent Katrina, in het plantsoen tussen het Stadhuis en de Koppelpoort te Amersfoort.

Zaterdag 6 juni
10.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de bezoekers welkom van 'Quadrifoglio' (Italiaans voor Klavertje Vier). Vier Rotaryclubs, Brighton & Hove Soiree (uit Engeland), Rouen Vallées (uit Frankrijk) en Salerno Nord-est (uit Italië) zijn gedurende 3 dagen te gast bij Rotaryclub Amersfoort Stad. Zij ondersteunen o.a. het Kinderhospice De Glind. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt bezoeken de VIP-dag tijdens de Landmachtdagen. Locatie: De Bernhardkazerne, Barchman Wuytierslaan 198 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Kruyt verricht samen met de heer L. Steijn van de SRO de heropening van de korfbalaccomodatie MIA in Park Schothorst. Locatie: Schothorsterlaan 5 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Hekman sluit het wijkfeest op het euterpeplein af door balonnen op te laten. Locatie: Euterpeplein te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt en wethouder Hekman bezoeken de buurtborrel Sint Annahof i.v.m. de feestelijk opening van de herbeplante Sint Annahof. Locatie: Sint Annahof te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Kruyt woont in het kader van Amersfoort 750 optredens van de bigband Melody & Rhythm bij. Locatie: Groenmarkt te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort