Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
27 mei 2009


--Persbericht-

Internetforum voor reacties verkeersvrij
maken Markt Groenlo

Op de website www.oostgelre.nl is een forum geopend voor reacties over het verkeersvrij maken van de Markt in Groenlo. Dit voornemen van het College van B&W heeft veel discussie losgemaakt. In aanloop naar de informatieavond op 10 juni wil het college graag zoveel mogelijk reacties ontvangen, zowel van voorstanders als van tegenstanders.

Het voornemen om de Markt en de Beltrumsestraat in Groenlo gedurende de zomermaanden in het weekend af te sluiten voor auto's en bromfietsers moet er toe leiden dat de Markt meer tot haar recht komt als verblijfsplek voor toeristen, bezoekers en inwoners. De afsluiting is gericht op de maanden juni tot en met september. De afsluiting zal steeds ingaan op vrijdag 18.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur. De afsluiting betreft de Markt en de Beltrumsestraat (tussen de Goudsmitstraat en Markt).

Argumenten voor én tegen
Vooral in de zomermaanden moet de Markt haar waarde tonen als verblijfsplek voor toeristen, bezoekers en inwoners. Waar ze rustig kunnen wandelen, winkelen of op het terras kunnen zitten. Het nodigt in dat geval meer uit om er (langer) te verblijven en dat geeft ook een economische impuls, zo is de overtuiging van het college.

Tot 5 juni 2009 hebben inwoners de mogelijkheid om ten aanzien van dit plan een zienswijze in te dienen. De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk inwoners hun mening laten horen via een zienswijze, zowel voorstanders als tegenstanders. Dat kan via het indienen van een officiële zienswijze, maar ook middels een reactie via de website. Dat geeft het college meer mogelijkheden om een goede afweging te maken.

Op 10 juni wordt in de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat in Groenlo over de afsluiting een informatieavond gehouden, aanvang 19.30 uur. Iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt is van harte uitgenodigd zijn of haar mening te laten horen.

Forum
Deze informatie en de mogelijkheid om via het internetforum te reageren vindt u op het internet via www.oostgelre.nl.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 39 35 52.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --