Ingezonden persbericht


Jayden en Amy populairste namen bij Sky Radio Baby van het Jaar 2009 verkiezing

Naarden, 27 mei 2009 | Jayden voor een jongen en Amy voor een meisje zijn de meest voorkomende namen van opgegeven baby's voor de Sky Radio Baby van het Jaar verkiezing. Maar liefst 126 Jayden's en 50 Amy's staan tussen de ruim 12.000 opgegeven baby's. Hiervan zijn 6.165 jongens en 5.914 meisjes.

De top 5 van meest voorkomende babynamen voor jongens en meisjes die zijn opgegeven voor de Sky Radio Baby van het Jaar verkiezing 2009:

Jongens Meisjes

1. Jayden 1. Amy

2. Sem 2. Noa

3. Milan 3. Julia

4. Jesse 4. Naomi

5. Daan 5. Senna

In totaal zijn er al ruim 7 miljoen stemmen uitgebracht. Ouders gebruiken allerlei manieren om hun baby kans te laten maken op de felbegeerde titel 'Sky Radio Baby van het Jaar'. Via Hyves roepen trotse ouders op om op hun baby te stemmen en zelfs de website Marktplaats.nl bevat een 'noodkreet' in de zoektocht naar stemmen. Op de website Babyvanhetjaar.nl zijn inmiddels ook al bijna 65.000 foto's geplaatst, dat zijn er gemiddeld 5 per baby! Daarnaast zijn er ook nog eens ruim 2.000 video's ge-upload. Nog ieder uur komen er nieuwe deelnemers bij die kans willen maken op de titel en de bijbehorende prijzen.

De grote finale vindt plaats op 3 juni aanstaande onder deskundig oog van juryleden presentatrice en kersverse moeder Bridget Maasland en presentator en kakelverse vader Winston Gerschtanowitz. Samen met 2 vakjuryleden hebben zij de taak om uit 101 baby's de leukste, liefste, grappigste en meest fotogenieke Baby van het Jaar te kiezen. De presentatie van deze verkiezing ligt in handen van presentatrice/ zangeres en mama in spé Marlayne Sahupala.

Sinds 1 april zijn er ruim 12.000 baby's aangemeld op Babyvanhetjaar.nl. Tot 30 mei kan er zowel online als per sms op de baby's gestemd worden. Elke dag gaan 5 baby's met de meeste stemmen door naar de finale. De winnaar wordt op 3 juni uit 101 finalisten gekozen tot Baby van het Jaar 2009. Een groot deel van de sms-inkomsten wordt gedoneerd aan KiKa.

Covermodel en ¤ 10.000,- spaargeld
Door mee te doen maakt de winnaar of winnares kans op fantastische prijzen. Zo zal de winnende baby covermodel worden van het blad 'Wij Jonge Ouders', ontvangt het een AEGON Spaarrekening met daarop ¤ 10.000 en is een jaar lang hét gezicht van Prénatal.

Sky Radio 101 FM
Sky Radio 101 FM is de non-stop muziekzender van Nederland met 'music that makes you feel good'. Zonder dj's, maar met de meeste muziek en elk uur nieuws, weer en verkeersinformatie is Sky Radio 101 FM in heel Nederland in de ether te ontvangen tussen 101.0 FM en 101.9 FM, op de kabel, via internet, mobile streaming, Canal Digitaal op de Astra satelliet en Digitenne.

Sky Radio 101 FM is onderdeel van de Sky Radio Group