Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 27 mei 2009

Vestigingsverzoek evangelische basisschool in Amersfoort

De Vereniging van Evangelische Scholen uit Amsterdam heeft een verzoek ingediend om in Amersfoort een basisschool te stichten. Als de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de oprichting instemt, is Amersfoort in 2010 een nieuwe denominatie in het basisonderwijs rijker. Ouders in Amersfoort kunnen dan voor hun kinderen kiezen uit een openbare, roomskatholieke, protestants christelijke, islamitische, gereformeerde, reformatorische, algemeen bijzondere of - de nieuwe - evangelische basisschool.

Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het Plan van Nieuwe scholen Basisonderwijs 2010-2013, waarin de stichting van deze school is opgenomen. Zodra de gemeenteraad het plan goedkeurt, wordt het aan de minister van OCW gestuurd. Die neemt tussen 15 oktober 2009 en 1 januari 2010 een besluit. Besluit de minister positief, dan wordt de school met ingang van het schooljaar 2010/2011 door het Rijk bekostigd. De gemeente moet dan voor huisvesting van de school zorgen.

Plan van Nieuwe Scholen Basisonderwijs 2010-2013 ter inzage Als de raad op 23 juni instemt met het plan ligt het van 1 juli tot en met 15 september 2009 ter inzage in de informatiewinkel in De Observant. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze indienen door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. De gemeente verzamelt de reacties en stuurt ze door aan de minister, voordat hij een besluit neemt.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort