Ingezonden persbericht


Den Haag, 27 mei 2009

PvdA leerplicht verdient vaste medewerkers!

De Haagse Partij van de Arbeid gemeenteraadsfractie is erg tevreden over de inzet van de Haagse leerplichtambtenaren. Uit het jaarverslag 2008 van de gemeente Den Haag,die pas is verschenen blijkt dat er ruim 3000 verzuimmeldingen zijn geweest in het voortgezet onderwijs, terwijl dit in 2007 2400 waren. Deze cijfers tonen aan dat bureau leerplicht noodzakelijk is voor Den Haag. De Haagse PvdA fractie is daarom verbaasd dat er nog steeds bij leerplicht gewerkt wordt op contract basis. "Met deze resultaten verdient leerplicht een aantal vaste medewerkers", volgens PvdA raadslid Saskia Mulder.

De PvdA fractie vindt de inzet van de leerplichtambtenaren vooral van groot belang, omdat duidelijk is dat schoolverzuim vaak leidt tot school uitval. Door de inbreng van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie zijn het aantal formatieplaatsen bij leerplicht de laatste jaren toegenomen. Maar veel leerplicht ambtenaren werken op contractbasis, omdat zij uit verschillende projecten betaald worden. "Dit betekent dat als projecten afgelopen zijn, dat goed ingewerkte leerplicht ambtenaren ontslagen moeten worden. Als PvdA fractie vinden wij continuïteit van groot belang, zowel voor de mensen zelf als voor de scholen, "vervolgt het PvdA raadlid Mulder haar betoog.

In de commissie vergadering jeugd en burgerschap van vandaag zal Saskia Mulder namens de PvdA fractie inbrengen dat een aantal leerplichtambtenaren in vaste dienst genomen moeten worden, zodat bureau leerplicht hun werk goed kunnen blijven doen.