Ingezonden persbericht


Persbericht

Bioscoop CineMec is niet bang voor de recessie en breidt uit

Bioscoop CineMec, in 2007 bekroond tot beste bioscoop van Nederland, legt op dit moment de laatste hand aan een nieuwe aanbouw. De bioscoop aan de A-12 ter hoogte van Ede bouwt een nieuwe zaal in het verlengde van de huidige bioscoop in de geluidswal: CineMec XL. Daarnaast is aan de andere kant in de geluidswal een grote parkeergarage in ontwikkeling. De bouw zal aan het begin van de zomervakantie afgerond zijn. Directeur eigenaar Gerben Kuipers steekt zijn nek uit in economisch barre tijden want hij beweert dat juist in crisistijd mensen de weg naar de bioscoop goed weten te vinden.
Aan de ene zijde van de bioscoop is bijna de nieuwe zaal CineMec XL gereed. Met 1050 stoelen een enorme vergroting van de bioscoop die nu uit 8 zalen bestaat met totaal 1371 stoelen. Aan de andere zijde heeft Kuipers een parkeergarage onder het groene dak gebouwd. Op deze ecowal zijn deze week de eerste druivenplanten gezet die volgend jaar de eerste oogst op gaan leveren. Kuipers: "Langs de Route du Soleil in Frankrijk zie je ook talloze velden met druiven ranken, dus waarom niet hier langs de Cote d' A-12?" Over twee jaar hoopt Kuipers zijn eerste CineVino te schenken. De groene geluidswal wordt verder op maat aangelegd voor recreatieve doeleinden voor de bewoners die in de wijk erachter wonen.
Achtergrond en feiten CineMec
In 1999 startte Kuipers met een uniek project voor Nederland. Hij bouwde een bioscoop in een geluidswal en gaf die ruimte daarmee een duurzame dubbele functie. Cinemec bestaat uit 8 zalen waarvan 1 grote zaal met 338 stoelen. De andere zalen hebben gemiddeld 140 stoelen.
De rode blokken langs de A-12 aan de zuid-as van Ede steken opvallend uit de groene wal. Met een bezoekersaantal van 423.000 per jaar staat CineMec als negende op de ranglijst van de best bezochte bioscoopsteden in Nederland. En tot en met april dit jaar steeg het bezoekersaantal zelfs met 8% ten opzichte van het jaar hiervoor.




Vanwege de functie als bioscoop en congreslocatie vervult CineMec een grote economische en sociale rol, niet alleen in de gemeente Ede maar in de ruime omtrek. Met de nieuwe bioscoop/congreszaal met 1050 stoelen is CineMec meer dan state of the art in beeld en geluid.
Binnenkort spreekt Gerben Kuipers op het ondernemerscongres voor de regio Arnhem/Nijmegen onder de leus: " Als ondernemer blijf ik denken in kansen, ook in turbulente tijden". Een leus die onderstreept wordt met de opening van zijn nieuwe CineMec XL eind juni.

Ede, mei 2009