Gemeente Amersfoort

Gezamenlijk persbericht KNLTB, Latei projectontwikkeling en gemeente Amersfoort - woensdag 27 mei 2009

KNLTB en LeisureWorld in Amersfoort

In de Amersfoortse wijk Vathorst wordt LeisureWorld Vathorst gerealiseerd. Dat hebben de KNLTB, Latei projectontwikkeling en de gemeente Amersfoort vandaag bekend gemaakt. Centraal onderdeel in het complex zijn het nieuwe Bondsbureau en het Nationale Trainingscentrum van de KNLTB, met tennishal en buitenbanen. Daarnaast biedt LeisureWorld Vathorst ook hotel- en congresfaciliteiten en verschillende vrijetijdsvoorzieningen. Met de komst van dit complex wordt een impuls gegeven aan zowel de topsport als de breedtesport.

Het hoogwaardige nieuwe Nationale Tenniscentrum biedt de KNLTB de mogelijkheid om de talentontwikkeling optimaal te faciliteren en zal de uitstraling van het Nederlandse toptennis versterken. Daarnaast wordt de langgekoesterde ambitie gerealiseerd om het Nationale Trainingscentrum dat nu in Almere zit en het Bondsbureau te integreren. Het tenniscentrum zal tevens plaats bieden aan regionale en lokale tennisactiviteiten. Haalbaarheid, uitstraling en bereikbaarheid waren voor de KNLTB de belangrijkste criteria om na een zorgvuldig doorlopen voorbereidingstraject uiteindelijk voor Amersfoort te kiezen. Het realiseren van een nieuw Nationaal Tenniscentrum is een van de speerpunten van het meerjarenbeleidsplan van de KNLTB.

LeisureWorld Vathorst is ontspannen, recreëren en sporten. Naast tennisvoorzieningen worden er een hotel met congresfaciliteiten, een kinder-doeland en fitness health & care centre gerealiseerd. Zelfs klimmen op een echte klimwand in het outdoor centre en een potje poolen in pool-, snooker- en bowlingcenter zijn mogelijk. LeisureWorld komt te liggen in de unieke grachtenstad de Laak, dus waterrecreatie ontbreekt uiteraard niet. Door het rijke aanbod aan voorzieningen heeft LeisureWorld Vathorst bovendien een bovenregionale functie. "De goede bereikbaarheid is een belangrijke succesfactor van dit unieke project", aldus Ard de Jong, directeur van Latei projectontwikkeling. Vanaf station Vathorst en de A28 staat men binnen enkele minuten in een wereld van sport, (samen)spel en ontspanning.

Het initiatief van LeisureWorld Vathorst past binnen het beleid van de provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort, zowel in maatschappelijk (sport) als economisch opzicht. In Amersfoort bestaat vraag naar meer faciliteiten voor de tennissport en meer voorzieningen voor vrijetijdsbesteding. Daarom zetten zowel provincie als gemeente zich in voor het bevorderen van het aanbod op dit gebied. Wethouder Gert Boeve van Economische Zaken en Vathorst: "De combinatie van topsport, breedtesport en vrije tijdsbesteding in een wijk als Vathorst is een zeer welkome ontwikkeling. Zowel voor de sport, maar ook voor de stad en de regio. Een complex als LeisureWorld Vathorst met de KNLTB levert niet alleen een impuls aan de sport, maar het zorgt ook voor meer banen en draagt bij aan de regionale economie. Met de centrale ligging van Vathorst aan de A1 en de A28 en de nabijheid van station Vathorst is LeisureWorld Vathorst straks ook goed bereikbaar voor bezoekers van buiten de stad. Ik ben ervan overtuigd dat de KNLTB, LeisureWorld Vathorst en Amersfoort goed bij elkaar passen!"

Ook gedeputeerde Ekkers heeft op het nieuws gereageerd: "De twee populairste topsporten in Nederland - voetbal en tennis - hebben nu in onze provincie een thuisbasis gevonden. Dat is goed voor de regionale economie, maar vooral ook voor de uitstraling van Utrecht, een provincie waar volop beweging in zit! Het wordt met deze nieuwe sportieve attractie ook aantrekkelijker om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen. Kortom: voor de gemeente Amersfoort én voor de provincie Utrecht is Leisure World een aanwinst van formaat!"

Noot voor de redactie,