Ingezonden persbericht


Persbericht

27 mei, 2009

Riverbed verhoogt performance AutoCAD 2010

~ Verbeterde WAN-performance zorgt voor reductie bandbreedtegebruik en kostenbesparing ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, heeft de WAN-performance voor gebruikers van Autodesk's AutoCAD 2010-software geoptimaliseerd. Organisaties die werken met deze nieuwste versie van AutoCAD - veelal bedrijven in de architectuur-, machinebouw- en bouwsector - profiteren voortaan van dezelfde performancevoordelen als Riverbed-klanten die al jaren gebruikmaken van AutoCAD.

De WAN-optimalisatie-oplossingen van Riverbed versnellen AutoCAD 2010 tot wel honderd keer en verminderen tegelijkertijd het bandbreedtegebruik met 50 tot 90 procent. Dit blijkt uit tests uitgevoerd door Riverbed en Autodesk. Door de applicatieperformance van AutoCAD over het WAN te versnellen, hebben organisaties direct toegang tot grote bestanden die nodig zijn bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe projecten. Dit helpt medewerkers beter samen te laten werken in real-time vanuit verschillende remote omgevingen en dringt de operationele en IT-investeringen terug.

Bedrijven die actief zijn in de architectuur-, machinebouw- en bouwsector zijn sterk afhankelijk van AutoCAD bij het ontwerpproces en het overbruggen van de bijbehorende obstakels. Hierbij maken ze gebruik van de krachtige 3D ontwerp-tools free-form en teken- en documentatiemogelijkheden van AutoCAD.

Hoewel de applicatie voor deze bedrijven een uitstekend geschikt instrument is om ontwerptrajecten te standaardiseren, bestaan de tekenbestanden soms uit honderden megabytes. Dit belemmert medewerkers om efficiënt samen te werken. Het uitwisselen van, of werken met CAD-bestanden levert hierdoor vaak grote vertragingen op bij organisaties met remote sites of vestigingen wereldwijd. Eenvoudige handelingen zoals het openen en opslaan van bestanden kosten onnodig veel tijd. Veel marktleiders in deze sector maken daarom gebruik van de Steelheads van Riverbed om de performance van hun belangrijkste bedrijfsapplicaties te versnellen. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers samenwerken alsof ze in dezelfde kantoorruimte werken.

"Het in real-time uitwisselen van AutoCAD-bestanden is essentieel voor onze medewerkers, ongeacht van waaruit ze werken", zegt Ray Sirois, IT-directeur bij Wright-Pierce. "Nieuwe medewerkers - en onze klanten - zien direct hoe efficiënt onze projectteams werken, ondanks dat ze zich bevinden op verschillende locaties. Onze eerste testresultaten van AutoCAD 2010 in combinatie met de Steelheads van Riverbed zijn veelbelovend. We zagen direct aanzienlijke verbeteringen. Het is inspirerend om te zien dat Autodesk en Riverbed samenwerken om bedrijven met verschillende remote sites, zoals Wright-Pierce, te voorzien in hun behoeften."

De WAN-optimalisatie-oplossingen van Riverbed hebben direct een positieve invloed op ontwerpers en architecten die gebruikmaken van AutoCAD 2010. Waar organisaties voorheen dertig minuten moesten wachten om een tekening te openen, is deze nu binnen enkele seconden toegankelijk. Voor organisaties betekent dit een enorme vooruitgang in de applicatieperformance. Medewerkers kunnen in real-time samenwerken en IT-managers zien direct forse kostenbesparingen doordat zij geen extra bandbreedte meer hoeven aan te schaffen.

"AutoCAD is een krachtige 2D- en 3D-applicatie die het organisaties mogelijk maakt extreem gedetailleerde ontwerptekeningen te maken", zegt Eric Stover, AutoCAD product line manager. "Door de significante verbeteringen in AutoCAD 2010 - zoals free-form ontwerptools, parametrische tekenmogelijkheden en verbeterde PDF-ondersteuning - verwachten we dat veel van onze klanten zullen overstappen op de nieuwe versie. Wij zijn er van overtuigd dat klanten die upgraden naar AutoCAD 2010 profiteren van de indrukwekkende versnellingmogelijkheden die Riverbed biedt. Onze teams hebben nauw samengewerkt bij de ontwikkeling om optimale productiviteits- en performance-verbeteringen te realiseren voor onze klanten."

"Organisaties streven naar het versnellen van de performance van hun IT-infrastructuur met een zo klein mogelijke financiële investering", zegt Alan Saldich, vicepresident product marketing and alliances bij Riverbed. "Veel klanten kiezen voor Riverbed om de technologieën die zij al hebben te verbeteren en ze zodoende sneller, slimmer en efficiënter te maken. We hebben honderden klanten die diverse versies van AutoCAD en andere producten van Autodesk gebruiken en zij ervaren allemaal performanceverbetering als zij onze WAN-optimalisatie-oplossing gebruiken. Bedrijven die AutoCAD 2010 implementeren met Riverbed zijn in staat een betere samenwerkingsomgeving te bieden terwijl kosten worden bespaard."

(623 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Riverbed Technology via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=22

Over Riverbed
Riverbed Technology is de IT-infrastructure performance company. De Wide Area Network (WAN) optimalisatie-oplossingen van Riverbed maakt het voor organisaties mogelijk om zich te ontdoen van algemene IT-restricties door het verbeteren van de applicatieperformance tot wel 100 keer en het reduceren van bandbreedtegebruik met 60 tot 95%. De Steelheads van Riverbed maken het voor WAN-gebruikers mogelijk om LAN-gelijke applicatieperformance te ervaren terwijl de IT-afdeling tegelijkertijd kosten kan besparen door servers en data te consolideren.

Back-up en replicatie kunnen eveneens worden versneld. Back-up windows worden met bijna 75% verminderd en voorzien in meer veilige, meer betrouwbare en meer frequente back-ups. Meer dan 5.000 bedrijven met gedistribueerde omgevingen gebruiken Riverbed om hun IT-infrastructuur te versnellen, minder kostbaar en meer reactief. Normaal gesproken zijn de klanten van Riverbed in staat om deze doelen te behalen met een ROI binnen zes tot acht maanden. Meer informatie over Riverbed (NASDAQ:RVBD) is te vinden op http://www.riverbed.com/.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: riverbedbenelux@octanepr.com http://www.octanepr.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com