Gemeente Eemsmond


Eemsmond geeft ruim 26.000,-- subsidie aan buurtinitiatieven

woensdag 27 mei 2009

De gemeente Eemsmond is dit jaar weer acht originele buurtinitiatieven rijker. Elk jaar kunnen inwoners een plan indienen bij de gemeente voor de subsidie Buurtbudgetten. Met het buurtbudget kunnen bewoners zelf aan de slag. De subsidie kende een goede start in 2008 met veel creatieve ideeën. Nu wordt dat vervolgd met onder andere plannen voor een havenconcert in Warffum, de herinrichting van het gerenoveerde dorpshuis in Roodeschool en energiezuinige verlichting bij de kunstwerken aan de graansilos in Uithuizen.

De inwoners uit Eemsmond kwamen deze keer vooral met initiatieven op het gebied van sport en cultuur. Een braderie om het zestigjarige bestaan van de buurtvereniging en de heropening van een 30 km zone te vieren in Uithuizermeeden. Nieuwe doelen voor een speelveld en een evenement met een zeskamp en kinderspelen aan de Lageweg in Uithuizen. Dorpsbelangen Usquert krijgt subsidie van de gemeente voor het organiseren van activiteiten tijdens Mooi Usquert. Roodeschool wordt binnenkort verrijkt met een eigen feesttent. En de dorpsbewoners van Oosternieland krijgen subsidie om een open podium te organiseren.

Eemsmond aan zet met buurtbudget
De gemeente Eemsmond stelt jaarlijks 50.000,-- beschikbaar voor initiatieven van inwoners om de leefbaarheid in wijken te vergroten. Alle buurten en wijken kunnen in aanmerking komen voor de subsidie. De ideeën moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de plannen de leefbaarheid in de buurt vergroten. Ook moeten andere buurtbewoners het initiatief steunen. De bewoners moeten daarnaast zelf zoveel mogelijk zorgen voor de uitvoering van de ideeën. De gemeente selecteert vooral op originaliteit van de aanvragen en de noodzaak ervan voor de buurt.

Plan indienen
Nieuwe aanvragen kunnen dit jaar nog vóór 1 september 2009 bij de gemeente ingediend worden. Bewoners die een aanvraag willen indienen, kunnen een aanvraagformulier downloaden van de website www.eemsmond.nl of ophalen bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Meer informatie is te vinden in de folder Eemsmond aan zet met buurtbudget en op de website. De folder is verkrijgbaar bij de publieksbalie van het gemeentehuis.