Gemeente Eersel


Alle scholen en 21 gemeenten ondertekenen de intentieverklaring

Sinds enige jaren wordt de regio Zuid-Oost Brabant geconfronteerd met een wachtlijstproblematiek voor geïndiceerde Cluster 4 leerlingen en dan met name leerlingen met een Autisme Spectrum stoornis.

Dit jaarlijks terugkomend probleem is voor de wethouders van het SRE aanleiding geweest om in contact te treden met het Ministerie van Onderwijs. Dit heeft ertoe geleid dat er met middelen van het Ministerie en Provincie, een Task Force is gestart met als doel :

"Geen enkel kind met een autisme spectrum stoornis (cluster 4) in de regio Zuid-Oost Brabant op straat "

Woensdag 27 mei hebben de Bevoegde gezagen van de scholen voor Primair-. Speciaal en Voortgezet (speciaal) Onderwijs en van het Middelbaar beroepsonderwijs in het werkgebied van het samenwerkingsverband van Kamer de Kempen, in het gemeentehuis van Eersel, de intentieverklaring ondertekend.

Bij ondertekening van deze intentieverklaring wordt een resultaatverplichting aangegaan om krachten en expertise te bundelen in de regio Zuid-Oost Brabant met als doelstelling dat iedere leerling met een autisme spectrum stoornis is ingeschreven en onderwijs kan volgen op een school die het beste bij hem/haar past, waarbij we streven naar thuis-nabij onderwijs.

Als U geïnteresseerd bent in de inhoud van de intentieverklaring, kunt u deze vinden via de link hieronder.