Gemeente Elburg

gedeelte Oosterwalstraat - Voorgenomen verkeersbesluit Oosterwalstraat

Voorgenomen verkeersbesluit Oosterwalstraat

Verkeersbesluit

Afsluiting Oosterwalstraat

Inleiding

Ons is gebleken dat er regelmatig doorgaand gemotoriseerd verkeer gebruik maakt van het gedeelte van de Oosterwalstraat, tussen de Mheenpoortstraat en de Schapesteeg, gelegen binnen de bebouwde kom van Elburg. Gezien het karakter van de Oosterwalstraat en de breedte van dit weggedeelte is doorgaand gemotoriseerd verkeer hier niet gewenst omdat het karakter van de woonomgeving hierdoor wordt aangetast en er
-volgens informatie van aanwonenden- schade wordt veroorzaakt aan eigendommen van aanwonenden.

Derhalve is er sprake van aantasting van de in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, sub 2a en 2b genoemde belangen en dienen maatregelen te worden genomen om deze belangen te waarborgen.

De gemeente is van oordeel dat door het afsluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van de Oosterwalstraat, tussen de Mheenpoortstraat en de Schapesteeg, het karakter van de weg behouden blijft en er geen schade meer kan worden veroorzaakt door gemotoriseerd verkeer. Door het nemen van dit verkeersbesluit zal, gezien de geringe verkeersfunctie van het betreffende weggedeelte, de verkeersafwikkeling in de Vesting niet in gevaar komen.

Dit verkeersbesluit zal kenbaar worden gemaakt door het plaatsen van een bord C12 (gesloten voor alle voertuigen) en zal ondersteund worden door het plaatsen van rood/witte paaltjes.

Advies en inspraak

Het ontwerpbesluit is in het kader van artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer voorgelegd aan de politie. Deze heeft per mail d.d. 15 mei 2009 laten weten ermee in te kunnen stemmen.

Ook is hetzelfde ontwerpbesluit voorgelegd aan de brandweer en deze heeft per mail d.d. 11 maart 2009 aangegeven tegen dit voorgenomen besluit geen bezwaar te hebben mits de eerste 10 meter voor de hulpverleningsdiensten wel toegankelijk blijven. Het overige gedeelte van de Oosterwalstraat is te smal voor hulpverleningsvoertuigen en hierdoor voor hen niet bereikbaar. Zij hebben daarom geen problemen tegen het plaatsen van bord C12 en het aanbrengen van rood/witte paaltjes mits bovengenoemde opmerking wordt meegenomen.

Het ontwerpbesluit heeft van 27 mei t/m 7 juli 2009 voor een ieder ter inzage gelegen. In dezelfde periode zijn belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hierover zienswijzen in te dienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Besluit

Op grond van het voorgaande besluit de gemeente Elburg:
* een inrijverbod in te stellen van het gedeelte Oosterwalstraat tussen de Mheenpoortstraat en de Schapesteeg;
* dit kenbaar te maken door het plaatsen van bord C12 (gesloten voor alle motorvoertuigen) van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Dit besluit wordt ondersteund door het plaatsen van rood/witte paaltjes.

Dit besluit is in overeenstemming met artikel 12 van het BABW, met artikel 18 van de WVW, met het mandaatbesluit d.d. 12 juni 2007 en met het B&W-besluit van 1 april 2008.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg,

Hoofd afdeling Beheer

laatst gewijzigd: 27-05-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Voorgenomen verkeersbesluit Oosterwalstraat | grootte: 29.00 kb