Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Joyrider zonder rijbewijs aangehouden           |

De politie heeft op dinsdag 26 mei rond 17.55 uur in Zutphen een 18-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. De jongen reed zonder rijbewijs in een geleende auto.


De jongen werd op de IJsselkade achter het stuur van een auto opgemerkt door agenten, die wisten dat hij geen rijbewijs had. Toen de jongen de agenten in de gaten kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Nadat de achtervolging vanaf de Schamperdijkstraat te voet verder ging, kon de jongen op de Havenstraat staande gehouden worden. Voor zijn gevaarlijke rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs is hij aangehouden en is de auto in beslaggenomen. Op het politiebureau bleek de auto zonder toestemming meegenomen te zijn. Omdat dit zijn derde aanhouding voor rijden zonder rijbewijs is, moet hij binnenkort voor de rechter voorkomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Zutphen / Almen - Inbraak en diefstal bij bedrijven       |

In de nacht van maandag op dinsdag 26 mei werd er ingebroken bij een cafetaria aan de Zaadmarkt in Zutphen. Er is een geldkistje weggenomen. In dezelfde nacht werd er bij een bouwbedrijf aan de Kapelweg in Almen een diefstal gepleegd. Hierbij is een volgeladen aanhanger met oud ijzer weggenomen.


De inbraak in Zutphen werd dinsdagochtend rond 07.15 uur gemeld bij de politie. Dieven hebben een ruit geforceerd en zijn zo binnen gekomen. In het pand zijn bloedsporen aangetroffen. Er werd een geldkistje weggenomen, dat een paar uur later in het Vogelpark terug gevonden werd.


De diefstal in Almen werd in de middag ontdekt. Ze hebben een aanhangwagen van twee bij één meter van het terrein weggenomen. De aanhangwagen heeft een deksel, is voorzien van een wit frame en is verder houtkleuring. Op het terrein lag ook oud ijzer en dat is in de aanhangwagen geladen. De politie onderzoekt beide feiten.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --