Gemeente Hellevoetsluis


B&W stelt plannen vast voor herinrichting Smitsweg

In 2007 hebben bewoners en omwonenden van de Smitsweg een burgerinitiatief ingediend met een herinrichtingsplan voor de Smitsweg. De gemeenteraad reageerde zeer positief op het voorstel, maar er moest nog wel goed (verkeerstechnisch) naar het plan gekeken worden. Ook moest er op dat moment nog gewerkt worden aan de financiële uitwerking en naar de veiligheid. Dagelijks passeren grote aantallen fietsende scholieren de Smitsweg.

Onlangs is er een inspraakprocedure geweest. Het merendeel van de bewoners heeft aangegeven in te stemmen met de plannen. Ter afsluiting van deze periode wordt het verslag van de inspraak aan de gemeenteraad gestuurd. De voorbereidingen voor de openbare aanbesteding zijn inmiddels gestart.

Via een burgerinitiatief hebben inwoners van Hellevoetsluis de mogelijkheid hebben om een bepaald probleem of een goed idee ter behandeling voor te leggen aan de gemeenteraad. Zodat inwoners meer invloed en zeggenschap kunnen krijgen over het gemeentebeleid. Een onderwerp voor het burgerinitiatief kan worden ingediend als het mede-ondertekend is door 50 inwoners van Hellevoetsluis. Meer informatie over het burgerinitiatief vindt u in het menu gemeentebestuur - gemeenteraad - burgerinitiatief. U kunt ook bellen met de griffie, via 0181-330911

05/11/2009