Ingezonden persbericht

Water, het goedkoopste medicijn

Woensdag 27 mei 2009, Den Dolder
Persbericht: Ziek of dorst?

Je bent niet ziek... je hebt dorst
De internationaal beroemde Iraanse arts F. Batmanghelidj heeft diverse baanbrekende boeken over de genezende kracht van water geschreven waarvan nu Water... het goedkoopste medicijn in het Nederlands is verschenen. Hij ontdekte noodgedwongen de kracht van water in een gevangenis en heeft daarna zijn gehele leven miljoenen mensen aan bijzondere kennis geholpen en geleerd hoe mensen vele ziektes kunnen vermijden door simpelweg water te drinken.

Een bizar verhaal - Iran 1979
Het begon allemaal in Iran in 1979 tijdens de Islamitische Revolutie. In die dagen werden vele intellectuelen opgepakt; zo ook de Iraanse arts Batmanghelidj om in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran terecht te komen. Tijdens zijn gevangenschap ontdekte hij de genezende kracht van water omdat er geen medicijnen voorhanden waren.

Maagzweren
Duizenden gevangenen in een ruimte voor maar honderden. Stress, verwondingen, maagzweren etc. ontstaan en er zijn geen medicijnen voorhanden. Op een nacht moest dr. Batmanghelidj een medegevangene behandelen voor een verlammende maagpijn als gevolg van een maagzweer. Zonder medicijnen kon hij niets doen en hij gaf hem twee glazen water. Binnen enkele minuten was zijn pijn verdwenen. Hij moest iedere drie uur twee glazen water drinken en was voor zijn resterende verblijf in de gevangenis van vier maanden geheel pijnvrij.

3000 gevangenen
Dr. Batmanghelidj heeft in de tweeëneenhalf jaar daarna ruim 3000 medegevangenen succesvol behandeld met water voor door stress veroorzaakte maagzweren en allerlei andere aandoeningen die ontstonden in die zeer onprettige omstandigheden. Met uitsluitend vervuild water dat voorhanden was, was het enige wat dr. Batmanghelidj kon doen de gevangenen te drinken geven en wonder boven wonder: de pijn verminderde en verdween zelfs bij vele van zijn medegevangenen. Dat was de start van 25 jaar onderzoek naar de kracht van water en heeft zijn leven van een executie gered.

Gevlucht
In 1982, toen dr. Batmanghelidj vrij werd gelaten is hij met zijn gezin naar Amerika gevlucht waar hij tot aan zijn dood in 2004 uitsluitend onderzoek gedaan heeft naar de - vooral genezende - kracht van water. Dr. Batman - zoals veel van zijn patiënten hem noemden - ontdekte hoe ziektes als astma, kanker en vele andere ziektes zijn te voorkomen door niet uit te drogen. Er volgde een aantal boeken, waarvan Water... het goedkoopste medicijn er een is. Een 'amazing story' zou een Engelsman zeggen, waar miljoenen mensen al mee geholpen zijn.

Het boek (IBSN 9789079872053) is vanaf 28 mei 09 te koop via de boekwinkels en de bekende onlineboekwinkels, heeft 304 pagina's, groot formaat (21,5 x 16,5 cm) en kost ¤ 19,95.

//////////

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht