Gemeente Hellevoetsluis


Ondernemers en gemeente vinden elkaar

Een gemeentelijke oproep aan betrokken ondernemers om zitting te nemen in een werkgroep en mee te werken aan de uitvoering van economische stimuleringsmaatregelen, is duidelijk niet aan dovemansoren gericht. Binnen een week meldden zich reeds 9 ondernemers en kwamen er diverse informatieverzoeken binnen.

Via de website www.hellevoetwerkt.nl kunnen geïnteresseerden zich verdiepen in de maatregelen zoals deze zijn opgenomen in het Maatregelen Uitvoering Programma uit de kadernota economie `Ambitie en Realiteit'. Via deze site kunnen potentiële werkgroepleden zich aanmelden voor een van de 6 werkgroepen met als onderwerpen bijvoorbeeld werkgelegenheid, duurzaamheid of toerisme & recreatie. Vervolgens worden de betrokken ondernemers uitgenodigd om medio juni samen te komen en de verdere indeling en opstart te bespreken.

Wethouder Economische Zaken Evert Taal is verheugd met het enthousiasme vanuit de markt. Taal: "We merken dat de economische crisis de behoefte aan overleg en samenwerking tussen de marktpartijen en de gemeente versterkt. Wij kunnen als gemeente niet direct oplossingen bieden voor de uitdagingen waarmee ondernemers worden geconfronteerd. Door een positieve instelling en het inzien van het gezamenlijk belang ontstaat dit soort samenwerkingsverbanden en worden de lijnen tussen beide partijen steeds korter. Iets wat wij als gemeente van harte toejuichen".

Aanmelden voor de werkgroepen kan nog tot uiterlijk vrijdag 5 juni. Een van de initiatiefnemers Franca van Schelt van DynaLinX BV benadrukt dat deelname aan een werkgroep vrijwillig maar niet vrijblijvend is. "De betrokken ondernemers zitten niet voor het eigen belang in een werkgroep, maar juist omdat zij groter kunnen denken dan alleen de muren van hun eigen onderneming. Door kennis en kunde met elkaar te delen ontstaat er als het goed is een breed gedragen beleid en worden gezamenlijke netwerken ingezet ten behoeve van de regionale economie. Uiteindelijk hebben we er als ondernemers allemaal baat bij als het regiobreed goed gaat".

05/27/2009