Gerechtelijke organisatie

Besluit NZa inzake arbeidsvoorwaarden ambulancediensten opnieuw vernietigd

`s- Gravenhage, 27 mei 2009 - Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft bij uitspraak van heden het beroep van vijftien publieke ambulancediensten tegen een besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gegrond verklaard. Het geschil betreft met name het bij de tarieven van ambulancezorg door deze ambulancediensten in aanmerking nemen van de kosten die gepaard gaan met de beëindiging van het functioneel leeftijdsontslag (flo) en de invoering van de levensloopregeling.

Na een eerdere vernietiging door het College (uitspraak van 14 januari 2008, AWB 07/510; , LJN BC1812) heeft NZa opnieuw beslist op de bezwaarschriften van de ambulancediensten tegen het niet - via toekennen van een hoger tarief - vergoeden van kosten verband houdende met in 2005 voor het ambulancepersoneel overeengekomen arbeidsvoorwaarden. In de nieuwe beslissing heeft NZa de bezwaren van de ambulancediensten gedeeltelijk gegrond verklaard en besloten in afwachting van de uitkomsten van nader onderzoek naar de arbeidsvoorwaarden van de publieke ambulancediensten, bij wijze van overgangsmaatregel, 60% van de door de ambulancediensten gestelde kosten te verwerken in de tarieven.

Het College verklaart het beroep van de ambulancediensten tegen dit besluit gegrond omdat NZa in strijd met artikel 7:11 van de Algemene wet bestuursrecht geen deugdelijk onderzoek heeft uitgevoerd en in de beslissing op bezwaar heeft volstaan met het treffen van een overgangsmaatregel in afwachting van de uitkomsten van een nog uit te voeren nader onderzoek, waarvan ook thans de uitkomsten nog niet bekend zijn. De keuze voor het verwerken van 60% van de in de rapporten van Deloitte geraamde kosten is bovendien op geen enkele wijze cijfermatig onderbouwd. Volstaan is met algemene overwegingen die de keuze voor juist dit percentage niet kunnen dragen. Het College heeft NZa opgedragen uiterlijk 14 juli a.s. het onderzoek naar de overgangsregeling flo en het nieuwe loopbaanbeleid te hebben afgerond en opnieuw op de bezwaren van appellanten te hebben beslist. Daarbij heeft het College tevens de voorlopige voorziening getroffen dat de overgangsmaatregel van toepassing blijft totdat opnieuw op de bezwaren van appellanten is beslist.

LJ Nummers

BI4910
BI5015

Bron: College van Beroep voor het bedrijfsleven Datum actualiteit: 27 mei 2009 Naar boven