Vilans


Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen genomineerd voor Best Practice Award 2009

Netwerk rond levensvragen is uniek samenwerkingsverband

Utrecht, 26 mei 2009 - Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is genomineerd voor de Best Practice Award 2009, de prijs voor het beste initiatief op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Ouderen worstelen vaak met vragen als: Heb ik het wel goed gedaan? Heeft het leven nog wel zin? Iedereen die met ouderen werkt, heeft wel eens met levensvragen van ouderen te maken, zoals verzorgenden, verpleegkundigen, ouderenadviseurs, vrijwilligers en artsen. Het Expertisenetwerk helpt hen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Praktische informatie voor het omgaan met levensvragen Het is niet eenvoudig om op een goede manier om te gaan met levensvragen van ouderen. Zeker als er te weining tijd, geld, kennis of draagvlak is. Iedereen die zich wil inzetten voor meer en betere hulp aan ouderen bij levensvragen, kan bij het Expertisenetwerk terecht voor praktische informatie en het uitwisselen van ervaringen en kennis. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan het debat Levensvragen: (on)mogelijkheden in beleid en praktijk op 2 juni. In het platform PRIL houden organisties elkaar op de hoogte van nieuwe regionale initiatieven. Op www.netwerklevensvragen.nl vinden bezoekers onder meer materialen voor deskundigheidsbevordering, inspirerende verhalen, trainingen en opleidingen, actuele publicaties en de wiki Levensvragen.

Krachtenbundeling
Reden voor de nominatie is de bijzondere samenwerking van negen organisaties. Mariëlle Cuijpers, projectleider van het Expertisenetwerk en senior medewerker bij Vilans: Wat de samenwerking bijzonder maakt, is dat we ons allemaal vanuit een andere invalshoek bezighouden met levensvragen: cliëntbelang, uitvoering, beleid, onderwijs, levensbeschouwing. Samen kunnen we meer betekenen dan ieder voor zich. Daarom willen we iedereen graag uitnodigen om zich bij ons aan te sluiten. Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is een samenwerking van ActiZ, Agora, MOgroep, PCOB en Unie KBO, PThU, Reliëf, Vereniging Het Zonnehuis en Vilans.

Award uitgereikt tijdens Best Practice Evenement De Best Practice Award wordt uitgereikt op 25 juni tijdens het Best Practices Evenement in Utrecht. Aan het eind van de dag maakt de vakjury met vertegenwoordigers van VGN, NVZ, GGZ en ActiZ de winnaar van de Best Practice Award bekend. Vorig jaar won Vilans de Best Practice Award samen met TNO en Zorgpalet. Zij ontvingen de prijs voor een project voor draadloze domotica waarmee mensen met een ingewikkelde zorgvraag zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.