Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kinderen en ouders denken mee over inrichting Nassauhavenpark

Verantwoordelijk wethouder van Jeugd, Gezin en Onderwijs, Leonard Geluk verwoordde het in 2008 duidelijk: "Rotterdam wil er aan bijdragen dat jonge kinderen een goede start met hun leven kunnen maken."

Het bliksembezoek van woensdag 20 mei aan het Nassauhavenpark in de wijk Feijenoord past in dit plaatje. Daar liet hij zich samen met deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn uitvoerig bijpraten door kinderen over de veranderingen die zij wensen voor hun favoriete speelplek, het park. Rotterdam en deelgemeente Feijenoord willen geld en energie steken in de burgers van morgen. 'Veilig spelen op straat' bijvoorbeeld krijgt daarom voorrang in een wijk als Feijenoord. Dit vindt dan plaats onder de noemer Kindvriendelijke Wijken (KiWi).

In de wijk Feijenoord gaat de komende jaren veel veranderen. Afgelopen jaar zijn bewoners hierover geïnformeerd.

Eén van de eerste stappen naar vernieuwing worden gezet in het Nassauhaven-park. Het park wordt opnieuw aangelegd, met voorzieningen die de bewoners zelf willen. Daarom nodigden Woonstad Rotterdam en deelgemeente Feijenoord vorige week woensdag ouders, kinderen en andere omwonenden uit naar het park te komen. In een tent kreeg iedereen de gelegenheid om te vertellen welke veranderingen ze graag zien en kinderen mochten hun ideale park tekenen en knutselen. Alle ideeën van de bewoners en de kinderen worden op een rijtje gezet en eventueel meegenomen in het definitieve inrichtingsplan van het Nassauhavenpark.

Voor meer informatie over Rotterdam Kindvriendelijk kunt u bellen met Rolf Oldenkamp, via (010) 291 60 16. Over de herinrichting van het Nassauhavenpark kunt u gebiedsregisseur Willem den Hollander bellen via (010) 291 63 59. Kijk ook op www.portfeijenoord.nl.

Wethouder Geluk laat zich informeren door kinderen uit de buurt.

(foto's deelgemeente Feijenoord)