Gemeente Schiedam


Mei 2009

Schiedam helpt vijftig extra inwoners uit de Bijstand met re-integratieproject

27 mei 2009

De gemeente Schiedam heeft met het speciale project Met Kompas Koersen Naar Eigen Kracht in zes maanden tijd vijftig extra bijstandsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt laten uitstromen. Daarnaast hebben nog eens 176 van de ruim vierhonderd van deze Bijstandsgerechtigden een flinke stap gemaakt op de re-integratieladder.
Het project van de afdelingen Werk en Inkomen is volgens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zon goed voorbeeld voor andere gemeenten, dat de Schiedamse werkwijze op www.interventiesnaarwerk.nl is geplaatst, zodat alle gemeenten er hun voordeel mee kunnen doen!

Het idee achter het project, dat nog tot eind van dit jaar loopt, is om vooral te focussen op wat mensen wél in plaats van níet kunnen. In nauw overleg met de klant wordt vanuit die positieve gedachte gezocht naar de krachten en kwaliteiten van de klant. Zo wordt een vertrouwensrelatie met de klant opgebouwd, die dus al binnen een paar maanden concrete successen heeft opgeleverd.

Het project combineert verschillende maatregelen zoals re-integratie, inburgering én volwasseneducatie, aldus wethouder Christine Daskalakis. Niet alleen uit de cijfers blijkt dat het project succesvol is, ook uit het enthousiasme van de klanten en de projectmedewerkers!
Klik hier voor meer informatie.