Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2009

Inbreker op heterdaad betrapt

Rijssen

Een man uit Nijverdal is woensdag 27 mei aangehouden, omdat hij op heterdaad is betrapt tijdens een inbraak in een bedrijfspand aan de Handelsweg te Rijssen.

Woensdagmorgen 27 mei omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak aan de Handelsweg in Rijssen. Toen de politie arriveerde, bleek één persoon in een bedrijfspand aanwezig te zijn. De inbreker, een 44-jarige man uit Nijverdal, is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is opgesloten voor verder onderzoek. (09-061995)

Man aangehouden voor diefstal en/of heling fiets Enschede
De politie heeft een man uit Enschede aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Tijdens het surveilleren aan de Gronausestraat te Enschede op woensdag 27 mei omstreeks 01.00 uur hielden politieagenten een fietser aan. Deze man, een 24-jarige Enschedeër, fietste zonder licht. Terwijl de agenten de bekeuring uitschreven, zagen zij dat de fiets niet voorzien was van een slot. De fiets bleek als gestolen te boek staan. De man is aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal van een fiets. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (09-061987)

Steekpartij in woning Almelo
Almelo
In een woning in Almelo aan de Jacob van Ruysdaelstraat is dinsdag 26 mei een vechtpartij ontstaan waarbij een man uit Almelo meerdere messteken heeft opgelopen.

Dinsdag 26 mei omstreeks 20.20 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat te Almelo. Twee mannen in de leeftijd van 40 en 44 jaar, beide afkomstig uit Almelo, kregen in de woning van een van hen ruzie met een 42-jarige Almeloër. Tijdens de vechtpartij heeft de 42-jarige diverse messteken opgelopen. De drie mannen zijn bekenden van elkaar.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar. De overige twee mannen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie zoek de verdere toedracht van de steekpartij uit. (09-061930)

Hennepplantage ontdekt

Goor

Naar aanleiding van een onderzoek is op dinsdag 26 mei een inwerking zijnde hennepkwekerij in Goor aangetroffen.

Op dinsdag 26 mei omstreeks 08.30 uur is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen aan de Roerdompstraat in Goor. In de woning en de bijbehorende garage zijn in totaal 523 planten aangetroffen. De bewoner betreft een 38-jarige man.

In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-061562)

Twee personen licht gewond na aanrijding

Enschede

Twee meisjes uit Enschede zijn met de bromfiets in aanrijding gekomen met een automobilist op dinsdag 26 mei in Enschede.

Dinsdagmorgen 26 mei omstreeks 10.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op het kruispunt Waterkerslaan en Watermuntlaan in Enschede. Een 16-jarige meisje uit Enschede reed samen met een 17-jarige meisje op haar bromfiets over de Waterkerslaan in Enschede. Op het kruispunt verleende de bromfietsbestuurster geen voorrang aan een automobilist, een 58-jarige man uit Enschede. Hierdoor ontstond een aanrijding. Beide meisjes zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-061640)

Man aangehouden in verband met openstaande gevangenisstraf Enschede
Een 47-jarige man uit Enschede is dinsdag 26 mei omstreeks 10.15 uur aangehouden in zijn woning aan de Asbreukerhoek in verband met een openstaande gevangenisstraf van 14 dagen. De man is overgebracht naar het Huis van Bewaring. (09-061636)

Voor de derde keer met alcohol op achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Hengelo
Een automobilist uit Eibergen raakte woensdag 27 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij voor de derde keer onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagochtend 27 mei omstreeks 00.40 uur zagen agenten een automobilist geheel op de linker weghelft rijden van de Pentropsdijk te Hengelo. De tegemoetkomende politieauto moest uitwijken voor de automobilist om een aanrijding te voorkomen. De politie heeft de bestuurder op de Hasselerbaan aan de kant gezet. Aangezien het vermoeden bestond dat de automobilist, een 44-jarige man uit Eibergen, alcohol genuttigd had, werd de man meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,25 promille. Omdat bij nader onderzoek bleek dat er vaker (twee keer) tegen de man een proces-verbaal is opgemaakt wegens het besturen van een auto onder invloed van alcohol, is het rijbewijs van de man ingevorderd. (09-061984)

Drie auto's uitgebrand
Oldenzaal
In Oldenzaal zijn op 27 mei drie auto's aan de Kloosterstraat uitgebrand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

In de nacht van dinsdag op woensdag 27 mei is omstreeks 03.00 uur een autobrand gemeld aan de Kloosterstraat in Oldenzaal. Zowel de brandweer als politie gaat er naar toe. Al snel blijkt dat drie geparkeerde personenauto's in brand staan. De brandweer blust de brand en de agenten waarschuwen uit voorzorg de bewoners van de naastgelegen woningen aan de Tulpstraat.

De technische recherche is een sporenonderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Dit om te kunnen achterhalen of het om brandstichting gaat. De agenten die met het onderzoek belast zijn houden vandaag een buurtonderzoek. Ook vragen zij eventuele getuigen zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (09-061997)

Politie Twente zoekt belangrijke getuige aanranding Enschede
Het rechercheteam dat belast is met het opsporingsonderzoek naar de mogelijke dader die 26 mei, een 14-jarige Enschedese onzedelijk heeft betast, vraagt de bestuurder van de donker blauwe auto zich te melden.

Dinsdagmiddag 26 mei omstreeks 16.00 uur fietst een 14-jarige Enschedese over de Ferdinand Bolstraat in Enschede. Ze komt uit de Ans van der Bergstraat en fietst richting Haaksbergerstraat. Plotseling komt er een man naast haar fietsen en pakt haar vast. Zij komt te vallen en de man begint haar onzedelijk te betasten. Als er een donker blauwe auto naast hen tot stilstand komt, stopt de man en gaat er weer op zijn fiets vandoor. De bestuurder van de donker blauwe auto vraagt de 14-jarige of ze hulp nodig heeft. De 14-jarige slaat dit af en fietst snel naar huis. Hier wordt door haar moeder de politie gebeld.

Signalement dader:
. Blanke man
. Ongeveer 45 jaar
. Kort kalend grijs haar
. Zwart vest met geel reflecterend vest eroverheen . Spijkerbroek
. Brildragend
. Fietst op oude herenfiets

Het rechercheteam, dat belast is met het onderzoek, wil heel graag de bestuurder van de blauwe auto spreken. Hij is mogelijk een belangrijke getuige. Kent of bent u deze bestuurder, neemt u dan contact op met de recherche van politie Twente via 0900-8844. Overige getuigen kunnen zich hier ook melden. Wilt u anoniem een melding doen dan kan dat via 0800-7000. (09-061897)