ProRail

Persbericht

27-05-2009

ProRail en NS vervullen spoorwensen

Gisteren en vandaag hebben zoân 250 vrijwilligers van de Stichting sPooRweNSdag zich ingezet om originele, ontroerende en verrassende spoorwensen te vervullen.

De vrijwilligers zijn medewerkers van ProRail en NS die zich spontaan gemeld hebben om zich in te zetten voor de realisatie van de spoorwensen. Op deze manier geven ProRail en NS een kijkje achter de schermen van de spoorsector. Zo is een autistische jongen thuis opgehaald door een takelwagen van de calamiteitenorganisatie van ProRail en met politiebegeleiding naar de trein gebracht voor een dagje uit met de trein. Cliënten van een dagverblijf voor geestelijk gehandicapten zijn met een spoorwenstrein -de Spoorzichtexpresse- langs hun eigen verblijf gereden. Een gezin dat het het afgelopen jaar zeer moeilijk heeft gehad, had een onvergetelijke dag met de Thalys naar Parijs. Een andere wens was voor een tiental verzorgers van Floortje, een meisje met een zware handicap, die elkaar niet goed kennen. In de trein hebben ze samen gelachen en gehuild over de ervaringen met Floortje. Een laatste voorbeeld van een vervulde spoorwens is die van een oud NS/ProRail medewerker (75 jaar). Hij heeft een verrassende dag gehad, met een hernieuwde ontmoeting met collegaâs. In totaal werden deze dagen tachtig wenshebbers in het zonnetje gezet.

De sPooRweNSdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement vanuit de Stichting sPooRweNSdag en zijn ontstaan uit een spontaan medewerkersinitiatief van ProRail en NS. Daarnaast leveren diverse andere bedrijven en instellingen, zoals het Spoorwegmuseum, een belangrijke bijdrage. Stichting sPooRweNSdag heeft tot doel om de maatschappelijke rol van NS en ProRail in de samenleving invulling te geven.