Reisroutes.be: gratis stadswandelingen downloaden

27/05/2009 13:25

AT-EUROPE

Met de nieuwe reiswebsite www.reisroutes.be kan iedereen gratis complete stadswandelingen, groene luswandelroutes en auto- en motorroutes downloaden. De lezer krijgt telkens een routebeschrijving, routekaart, toeristische informatie en praktische tips. Van elke route kan ook een GPX-bestand voor de GPS gedownload worden.

Met de nieuwe reiswebsite www.reisroutes.be kan iedereen gratis complete stadswandelingen, groene luswandelroutes en auto- en motorroutes downloaden. De lezer krijgt telkens een routebeschrijving, routekaart, toeristische informatie en praktische tips. Van elke route kan ook een GPX-bestand voor de GPS gedownload worden.

Stadswandelingen in binnen- en buitenland is onze specialisatie. Deze soort wandelroutes zijn op het internet moeilijker te vinden. In het najaar zal ons aanbod zowat verdrievoudigen. Eerst krijgt de lezer wandelroutes met de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, later komen daar ook thematische routes bij. Zo is dat nu al het geval voor Brugge en Antwerpen. Bij het jaar proefdraaien merken we echter dat een klassieke wandeling met de highlights nog steeds het populairst is.

Een andere vaststelling is dat auto- en motorroutes massaal gedownload worden. We hebben momenteel een paar dag- en meerdaagse routes online staan en deze worden zeer veel gedownload. Daarom komen er tientallen routes bij na de zomer, zowel voor België als de andere vakantielanden.

Wandelen met bus, tram of trein (BTT) is een nieuwe trend. De wandeling gaat van punt A naar punt B en terugkeren doe je met de lijnbus, tram of trein. Zo kunnen we de route nog interessanter maken. Hierbij werd rekening gehouden met weekenddiensten van het openbaar vervoer en dat er geen overstap nodig is.

Gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en eenvoud zijn de belangrijkste doelstellingen bij het opzetten van deze website. Met een eenvoudige druk op de knop kan je het complete dossier downloaden. De pdf kan door zijn groot lettertype geprint worden in boekvorm (4 pagina's op één blad) en is geschikt voor draagbare toestellen. Er werd gekozen voor het groter lettertype omdat bij een gewone afdruk de wandelaar geen leesbril hoeft mee te nemen. Wie met de GPS op stap gaat kan van elke route een gpx-bestand downloaden.

Daarnaast zijn er nog honderden pagina's informatie over tijdschriften, wandel- en fietsnetwerken en nieuw gepubliceerde kaarten van toeristische diensten en/of uitgeverijen.

De redactie die zorgt voor het aanmaken en updaten van de routes bestaat uit drie redacteurs die een ruime ervaring bezitten: Robert Declerck (lus- en stadswandelingen binnenland), André Maes (BTT en luswandelingen) en de hoofdredacteur Geert Van de Voorde (stadswandelingen en autoroutes). Daarnaast trekken we ook nog mensen aan die gespecialiseerd zijn in een bepaalde regio of stad.

Over de uitgeverij AT-Europe bvba

AT-Europe bvba is een e-Travel Content Management Company waarvan de activiteiten zijn opgestart in 2000. Wij leveren toeristische informatie aan voor Euroreizen.be, Citygidsen.be en andere reiswebsites, waarbij we de lezer professionele reistips geven, andere lezers aan het woord laten en alles illustreren met videoclips en fotoshows. In eigen beheer heeft de uitgeverij o.m. Travelemotions.eu, Reisroutes.be en Reisboeken.be. AT-Europe bvba bereikt meer dan 400.000 unieke bezoekers per maand.

------------------------------------------------------