Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Aanrijding tussen vrachtwagen en fietsster   |

Een 65-jarige vrouw uit Doetinchem is in haar woonplaats aangereden door de vrachtwagen bestuurd door een 29-jarige man uit Beek en Donk. Dit gebeurde op de Bevrijdingsstraat op dinsdagochtend 26 mei rond 11.30 uur.


De bestuurder van de vrachtwagen kwam vanuit Plein '40-'45 en wilde linksaf de Bevrijdingsstraat oprijden. Hij zag de van links komende fietsster te laat, die op de voorrangsweg reed. Ondanks de geringe snelheid waarmee de chauffeur reed, heeft hij de achterzijde van de fiets geraakt waardoor de fietsster ten val kwam. Hierbij liep ze een hoofdwond en een pijnlijke schouder op. Ze is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een nacht ter observatie moest blijven.

|     |Doetinchem - Verkeerscontroles                            |

De politie heeft op dinsdag 26 mei op verschillende plaatsen in Doetinchem verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal werden er acht boetes uitgeschreven. Bij een snelheidscontrole in loerbeek reden 24 bestuurders te hard.


De controles zijn uitgevoerd op de JF Kennedylaan, Keppelseweg, Kruisbergseweg en de Europaweg. Er werden onder andere drie boetes uitgeschreven voor het rijden zonder gordel en drie voor het niet handsfree bellen. Ook is er op de Doetinchemseweg in Loerbeek en snelheidscontrole gehouden. Op deze 80 km weg reden van de 360 passanten er 24 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. De overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --