Lezing door Tariq Ramadan: Radical Reform


Een pleidooi voor intellectuele hervorming onder moslims

NIJMEGEN, 20090507 -- Het Soeterbeeck Programma en de Faculteit der Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren de lezing Radical Reform door Tariq Ramadan. Ramadan pleit ervoor dat de islam in het Westen een eigen ontwikkeling doormaakt, los van invloeden uit het Midden-Oosten. Moslims in Westerse landen moeten zich niet langer opstellen als vreemdelingen maar als volwaardige burgers, zonder hun religieuze overtuigingen te verloochenen. De voertaal is Engels. De lezing vindt plaats op woensdag 27 mei 2009 van 20.00 - 22.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. www.ru.nl/sp/ramadan

Tariq Ramadan (1962) is één van de toonaangevende Europese islamitische denkers. Zijn invloed op jonge, hoogopgeleide moslims in Europa is aanzienlijk. Hij is een veelgevraagd spreker en een productief auteur. Zijn bezoek aan Nijmegen staat in het teken van zijn meest recente boek: Radical Reform: Islamic Ethics and Liberation (2009), waarin hij moslims oproept tot een grondige intellectuele hervorming.

Prof.dr. Tariq Ramadan studeerde filosofie en Franse literatuur in Genève en maakte studie van het Arabisch en de islam in Caïro. Sinds 2005 is hij als docent verbonden aan de Universiteit van Oxford. Sinds 2006 is hij gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Prof.dr. Gerard Wiegers, hoogleraar Vergelijkende godsdienstwetenschappen, in het bijzonder islamologie, aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is de gespreksleider.

Aanmelding
Deelname kost ¤ 7,50. Medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen ¤ 5,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben gratis toegang. Inschrijven is verplicht en kan via www.ru.nl/sp/ramadan.





Ingezonden persbericht