Ingezonden persbericht


Vooraankondiging Pers

16 april 2009

'Onbeperkt houdbaar'

Presentatie De Vastgoedrapportage 2009

Groen bouwen gaat grijs verslaan

Traditioneel 'grijs' bouwen is verleden tijd. Ook in onze regio zien we tal van nieuwe, 'groene' kantoorgebouwen en woningen verrijzen: energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen. Groen bouwen kunnen we tot in lengte van dagen, een onbeperkt houdbare methode dus. 'Onbeperkt houdbaar' is het thema van De Vastgoedrapportage 2009. De presentatie is op woensdag 27 mei 2009 in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

De vastgoedsector begint steeds meer de kansen van het groene bouwen te ontdekken en te benutten. Maar wat levert duurzaam bouwen ons op? Uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat milieuvriendelijke en energiezuinige kantoorgebouwen een hoger beleggingsrendement opleveren dan vergelijkbare reguliere kantoren. Ook levert een groen kantoor gemiddeld twee procent meer huur op per vierkante meter dan grijze kantoren in de directe omgeving.

Naast dit financiële argument is er ook een ethische motivatie om groen te bouwen. Nu de fossiele brandstoffen onherroepelijk uitgeput dreigen te raken en de CO2-uitstoot lastig te beteugelen blijkt, stelt de politiek terecht eisen aan nieuwe bouwmethoden en worden consumenten en bedrijven kritischer en milieubewuster. Kiezen voor bijvoorbeeld een energieneutraal kantoorpand met een iets hogere aanschafprijs, wordt zo steeds gewoner. Op die manier draagt iedereen bij aan een betere leefomgeving en een beter milieu.

Het thema 'Onbeperkt houdbaar' is de 'groene draad' in De Vastgoedrapportage, én in de presentatie op woensdag 27 mei 2009.

De rapportage is een gezamenlijk initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de gemeenten Arnhem en Nijmegen, Meeùs Bedrijfshuisvesting B.V., Strijbosch Thunnissen Makelaars en het Kadaster directie Gelderland.

Kijk voor meer informatie op de website www.devastgoedrapportage.nl.



Ingezonden persbericht