Feest op het IJsselmeer én in het centrum van de stad Medemblik


25ste editie Delta LLoyd Regatta trekt binnenstad van Medemblik in

MEDEMBLIK, 20090515 -- Extract: Een spetterend evenement in Medemblik: de 25ste editie van de Delta Lloyd Regatta (27 t/m 31 mei) wordt op zaterdag 30 en zondag 31 mei uitgebreid met allerlei activiteiten rond het thema water, voor iedereen die van sport/water/bootjes en gezelligheid houdt. Denk aan een nautische markt, wedstrijd zeilhijsen, zeilen op ligfietsen, bootjesrace en waterspelletjes, want ook aan de kinderen is gedacht. Het is bovendien pinksterweekend waarin elk jaar de Florisdag door de musea wordt georganiseerd. Een weekend dus om Medemblik te bezoeken!

Kijk

Van 27 t/m 31 mei aanstaande wordt de 25e editie van de Delta Lloyd Regatta voor Olympische zeilklassen in Medemblik gevaren. Circa 700 teams uit meer dan 50 landen doen mee. En: de wedstrijden komen naar u toe. Beelden van de races worden vertoond op een groot scherm in de Oosterhaven. Matchraces worden dichtbij de wal gevaren en de Delta Lloyd optimisten matchrace komt als het even kan zelfs de Westerhaven van Medemblik in.
Maar dat is niet alles.

Beleef

Zaterdag 30 en zondag 31 mei is er nog veel meer te beleven in Medemblik. Natuurlijk op het water en in de havens, maar ook in de stad. Beleef wedstrijdzeilen in een simulator of kom 'whiken', een nieuwe sensatie: zeilen op een ligfiets. Bezoek de nautische markt, doe mee aan de wedstrijd zeilhijsen, luister naar de havenkoren of een lezing door de bekende zeiler Hans Bouscholte over Volvo Ocean races georganiseerd door het blad Zeilen. En ook voor kinderen is er een programma: piraten schminken, waterverhalen, oudhollandse spelletjes en veel meer.

Vaar

U kunt ook zelf naar de wedstrijden toe. Maak een rondvaart met stoomschip of veerpont naar de races. Of voor de avonturier: stap aan boord van een Dolphin Maritime RIB en jaag met een snelheid tot 50 knopen over het water.

Proef

Proef de regatta in het Delta Lloyd menu van de diverse horeca-gelegenheden, kom pekelharinghappen of rook uw eigen paling. En grote kans dat u op een terrasje aan een van de havens belandt waar u geniet van de gezellige drukte.

Kortom: dompel uzelf onder in een stad vol water!

Handig om te weten

Kijk voor het volledige programma op
www.deltalloydregatta.org of op www.medemblik.nl/havens

Dankzij de uitgebreide havenfaciliteiten van Medemblik zijn er ondanks de activiteiten rond de Delta Lloyd Regatta altijd meer dan voldoende passantenplekken beschikbaar in 1 van de havens. U bent dan ook meer dan welkom om dit evenement mee te maken.

De gemeente Medemblik bestaat uit twaalf dorpen en een historische IJsselmeerstad. Een internationaal watersportcentrum met oer-hollands achterland: prachtige lintdorpen, beschermde dorpsgezichten met karakteristieke stolpboerderijen. Perfecte plek om te wandelen, te fietsen en te varen.





Ingezonden persbericht