Gemeente Brummen


Hoorzitting over begrenzing Ecologische Hoofdstructuur

(Oorspronkelijke publicatie datum: 01-04-2009)

Provinciale Staten van Gelderland behandelen op woensdag 27 mei de statenvoorstellen over de herbegrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur en de Aanwijzing van de zeer kwetsbare gebieden zoals bedoeld in de Wet ammoniak en veehouderij. De voorbereiding van de behandeling gebeurt in de commissies voor Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu (RWM) en Landelijk Gebied en Water (LGW) op woensdag 6 mei. Er worden veel insprekers verwacht over deze onderwerpen.

Omdat er veel insprekers worden verwacht, meer dan in een gewone vergadering van de commissies goed aan bod kunnen komen, wordt er een speciale hoorzitting gepland waarin burgers gebruik kunnen maken van hun spreekrecht. De regels voor het inspreken blijven gelijk. Iedere inspreker krijgt vijf minuten spreektijd waarna de commissieleden zonodig vragen ter verduidelijking kunnen stellen.

De hoorzitting vindt plaats op maandag 20 april 2009 in de Statenzaal van het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem en begint om 19.30 uur.

Degenen die willen inspreken over de herbegrenzing van de EHS, de Wet ammoniak en veehouderij of beide, kunnen zich tot donderdag 16 april, 12.00 uur, telefonisch of per e-mail aanmelden bij de secretaris van de commissie RWM, mevrouw Gerrie Buevink (tel: 026 359 91 54, g.buevink@prv.gelderland.nl).

Bij zeer grote belangstelling wordt de hoorzitting op dinsdag 21 april s avonds voortgezet.

Met deze hoorzitting vervalt de mogelijkheid om tijdens de commissievergaderingen in te spreken. De commissievergadering op 6 mei zijn openbaar. Ze worden ook live via internet uitgezonden (www.gelderland.nl).